​Суд оголосив вироки двом громадянам за обвинуваченням у колабораційній діяльності


Ленінський районний суд м. Запоріжжя повідомляє, що 5 вересня 2024 року судом оголошено вироки двом громадянам України, які вчинили кримінальні правопорушення, передбачені частиною 4 статті 111-1 (Колабораційна діяльність), частиною 1 статті 111-2 (Пособництво державі-агресору) та частиною 5 статті 111-1 Кримінального кодексу України.

Судовий розгляд здійснювався в порядку спеціального судового провадження за відсутності обвинувачених.

Так, у судовому засіданні встановлені обставини вчинення злочинів:

- громадянином Г., який будучи засновником юридичної особи починаючи з липня 2022 року, перебуваючи у м. Енергодар, добровільно погодився на провадження господарської діяльності у взаємодії з незаконним органом влади - окупаційною адміністрацією держави-агресора мовою оригіналу - т.зв. «Военно-гражданская администрация г. Энергодар» встановив та налагодив доступ до російської Інтернет мережі, у тому числі в окупаційних органах влади держави-агресора рф, незаконних правоохоронних органах та місць дислокації особового складу представників держави-агресора, використовуючи потужності створеного на базі товариства;

- громадянкою Б., яка в першій декаді липня 2022 року на території Охрімівського старостинського округу Кирилівської селищної територіальної громади Мелітопольського району Запорізької області прийняла пропозицію від представників військової окупаційної адміністрації держави-агресора рф та свідомо і добровільно зайняла посаду т.зв. «председателя Ефремовского сельского совета», яка пов’язана з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій у незаконно створеному органі влади - т.зв. «Ефремовский сельский совет». Діючи від імені окупаційної влади держави-агресора рф, крім іншого проводила зібрання серед місцевого населення, вирішувала питання щодо налагодження навчального процесу у закладах освіти, що їй підконтрольні, проводила особисті прийоми громадян, здійснювала організацію та контроль за виконанням обов’язків підлеглих їй працівників тощо.

Вина обвинувачених у вчиненні вищезазначених кримінальних правопорушень була підтверджена сукупністю досліджених судом письмових доказів та допитом свідків.

Враховуючи ступінь тяжкості та конкретні обставини вчинених кримінальних правопорушень, суд призначив покарання обвинуваченим:

громадянину Г. у вигляді 11 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати будь-які посади в органах державної влади, місцевого самоврядування, правоохоронних органах та в органах, що надають публічні послуги строком на 15 років, з конфіскацією усього наявного майна у дохід держави;

громадянці Б. у виді 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах державної влади, місцевого самоврядування, державних підприємствах, а також в органах, що надають публічні послуги, на строк 15 років із конфіскацією усього, належного їйна праві власностімайна.

Вироки можуть бути оскаржені в апеляційному порядку.

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Фото court.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Полковник ЗСУ у запасі та військовий експерт Роман Світан у новому воєнному зведенні на 16 вересня обговорив прорив ЗСУ у Курській області

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.