Судилище над Тимошенко розпочалося. Зал зустрів Кірєєва вигуками «Ганьба!»

8 серпня Печерський районний суд міста Києва продовжив розгляд по суті кримінальної справи, порушеної стосовно Юлії Тимошенко. Засідання почалося о 10:00.
 
Зранку всі підходи до Печерського районного суду і зала судових засідань посилено охороняються спецпідрозділом «Беркут». За оцінками народних депутатів, кількість спецназу перевищує 4 тисяч осіб.

По обидві боки вулиця Хрещатик і Богдана Хмельницького стоять автобуси, переповнені бійцями "Беркуту" у повному бойовому спорядженні. Номерні знаки цих автобусів свідчать про те, що вони прибули з регіонів України, зокрема, Одеської, Дніпропетровської та Донецької областей.

Вхід до двору Печерського суду охороняється працівниками міліції. Крім того, біля будівлі стоять кільки автозаків, по наявності яких можна припустити, що влада може застосувати силу стосовно учасників мирної акції протесту, яка проходить біля суду.

Також сьогодні були створені більш жорсткі умови для проходження журналістів до суду, що призвело до великих черг та тисняви перед дверима суду.
 
Чоловік Тимошенко намагатиметься отримати дозвіл на побачення з дружиною
 
Сьогодні 0 06:40 автозак, в якому знаходилася лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заїхав до двору Печерського районного суду міста Києва на Хрещатику.

До суду прибув і чоловік Юлії Тимошенко Олександр. "Я думаю, що сьогодні буде звичайне судове засідання, але, звичайно, всі сподіваються – і я, і родичі, і всі люди, які її підтримують – що сьогодні, можливо, змінять міру запобіжного заходу", - сказав Олександр Тимошенко журналістам.

Він також повідомив, що разом з донькою намагатиметься отримати дозвіл на побачення з Юлією Тимошенко. Сьогодні ми подали заяву від мене і доньки Євгенії на дозвіл, щоб нас пускали до СІЗО з нею поговорити. У нас не було можливості якусь інформацію від неї отримати. Її буквально на декілька хвилин бачив адвокат в п’ятницю, і ми якраз передали якісь речі і харчування. Наразі вона тримається. Ви ж розумієте, які умови утримання можуть бути у СІЗО", - додав він.
 
Засідання суду почалося з гасла "Слава Україні! Героям слава!"
 
На початку засідання Юлія Тимошенко вигукнула "Слава Україні!, на що зал їй відповів "Героям слава!".

Засідання Печерського суду відбувається в тому ж приміщенні, що й раніше. У залі не встановлена залізна клітка, в якій зазвичай тримають заарештованих.

Юлія Тимошенко сидить на своєму місці. Вона одягнена в світлий костюм, на голові заплетена коса. Вона сидить без наручників. Поруч сидить адвокат Юрій Сухов. А позаду її стоять три конвоїра - два чоловіки і одна жінка.

Половину залу від присутніх охороняє посилений наряд "Грифона" понад 12 осіб.

Зал переповнений.

На судове засідання з розгляду справи Юлії Тимошенко підтримати екс-прем'єра прийшли лідери опозиційних партії і представники посольств європейських держав в Україні.

З лідерів опозиційних партій на засіданні присутні Борис Тарасюк, Арсеній Яценюк, Анатолій Гриценко, Юрій Кармазін, серед представників міжнародної спільноти – перший радник Посла Франції в Україні, представники посольств Фінляндії, Німеччини, Сполучених Штатів Америки, а також голова представництва ЄС в Україні Жозеф Мануель Пінту.
Юлія Тимошенко заявила, що зараз відбудеться одужання від розчарування після помаранчевої революції

"Внаслідок провалу всієї соціальної політики, руйнування своєї підтримки в суспільстві він намагаються реалізувати програму, яка фіксує його владу назавжди, щоб і надалі розглядати Україну як акціонерне товариство закритого типу", - заявила Юлія Тимошенко у суді.

"Але я вірю, що зараз на фоні всіх цих подій відбудеться те, що давно уже потрібно було нам зробити – відбудеться одужання від розчарування після помаранчевої революції", - зазначила вона.
Захисник Тимошенко заявив клопотання про скасування арешту
Захисник Юрій Сухов заявив клопотання про скасування взяття під варту, як міри запобіжного заходу, застосованої до Юлії Тимошенко.

"Юлія Тимошенко не ухиляється від судового слідства та виконує всі обов’язки, передбачені КПК. На виконання Європейської конвенції з прав людини прошу скасувати запобіжний захід про взяття під варту з достатніх підстав для його скасування", - заявив Юрій Сухов у судовому засіданні.

"Я вважаю, що і ви, і прокурори прекрасно знаєте, що у моїх діях немає складу злочину, і знаєте, що я порушення закону не скоювала. Знаючи це, за дорученням ваших керівників ви намагаєтеся ламати через коліно. Але ви не мене ламаєте, а нашу незалежну країну", - заявила Юлія Тимошенко у судовому засіданні, звертаючись до судді Родіона Кірєєва.

"Шкода, що люди молоді, які мусять стати на заваді опануванню країни, вони сьогодні стають підручними для режиму і виконують злочинні накази. Я ніколи вас ні про що не проситиму, я не встану на коліна перед мафією, і буду боротися стільки, скільки вистачить сил", - заявила Тимошенко, підтримуючи клопотання свого захисника. Ці слова Юлії Тимошенко зал зустрів оплесками.

Адвокат попросив у судді Родіона Кірєєва не проводити жодних дій у судовому слідстві, поки не буде розглянуто це клопотання. Він зазначив, що звинувачення сторони обвинувачення в тому, що Юлія Тимошенко начебто може ухилитися від виконання процесуальних дій є абсолютно безпідставними.

"Вважаю, що застосований найбільш суворий щодо Юлії Тимошенко захід є необґрунтованим і не відповідає нормам національного і міжнародного законодавства. Моєю підзахисною жодного разу з моменту застосування до неї запобіжного заходу у вигляді підписки про невиїзд не було порушено обмежень щодо місця свого проживання, окрім відвідування міста Брюссель з дозволу слідчого", - констатував Юрій Сухов.

Суддя Родіон Кірєєв оголосив перерву у судовому засіданні для розгляду клопотання до 11:00 і видалився до дорадчої кімнати.
Кірєєв відмовився змінити міру запобіжного заходу для Юлії Тимошенко
Кірєєв не задовольнив клопотання сторони захисту щодо скасування міри запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

"Суд не вбачає підстав для скасування запобіжного заходу, і тому у задоволенні клопотання захисника відмовити", - зачитав постанову суду Родіон Кірєєв, пославшись на те ж саме обґрунтування, яким ухвалювалося рішення про взяття Юлії Тимошенко під варту – нібито зневагу до суду, порушення порядку розгляду справи, відмову у наданні інформації щодо місця проживання тощо.
Три релігійні конфесії просять суд скасувати арешт Юлії Тимошенко. Кірєєв пішов радитися з собою
Три релігійні конфесії звернулися до суду з проханням змінити міру запобіжного заходу для лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко. Відповідне повторне клопотання про зміну запобіжного заходу оголосив у судовому засіданні адвокат Юрій Сухов.

"Я хочу оголосити клопотання про зміну запобіжного заходу з взяття під варту на взяття на поруки і заявляю перелік осіб, які хочуть взяти мою підзахисну Юлію Тимошенко на поруки", - сказав Юрій Сухов.

Після цього захисник зачитав заяви представників УПЦ КП, зокрема, Святішого патріарха Київського і всія України-Русі Філарета, представника Римо-католицької церкви, об’єднаної церкви євангелістів християн-баптистів. Відповідну заяву про поручительство під час судового засідання передав суду народний депутат України, колишній політв’язень Левко Лук’яненко.

"Хочу подякувати всім діячам України релігійним, Філарету, єпископам і святим отцям. Я хочу передати їм мою подяку", - сказала Юлія Тимошенко.

Адвокат Юрій Сухов також попросив суддю оголосити технічну перерву для того, щоб взяти інші заяви про взяття на поруки.

Юрій Сухов, крім того, зачитав заяву Уповноваженого з прав людей ВР України Ніни Карпачової про необхідність переглянути міру запобіжного заходу, застосовану до Юлії Тимошенко. "Прошу переглянути ваше рішення про зміну запобіжного заходу на непов’язану зі взяттям під варту", - йдеться заяві. При цьому Ніна Карпачова зазначила, що арешт є надто суворою мірою покарання, застосованою до лідера партії "Батьківщина".

Для розгляду цього клопотання суддя видалився до дорадчої кімнати до 12:30.
Юлію Тимошенко під судом підтримують понад 5 тисяч громадян
До Печерського районного суду Києва, де сьогодні розглядається кримінальна справа Юлії Тимошенко, прийшло понад 5 тисяч небайдужих громадян, аби висловити свою підтримку лідеру партії "Батьківщина".

У акції протесту також беруть участь представники низки опозиційних політичних сил, зокрема, громадського руху "Народна самооборона", Народного руху України, партії "За Україну" тощо.

Виступаючи перед будівлею Печерського суду, народний депутат Сергій Соболєв заявив, що демократичні парламентські сили створили Комітет опору диктатурі в Україні. Зокрема, організаторами Комітету стали партії "Батьківщина", "Наша Україна", Європейська партія, Партія захисників Вітчизни, Фронт змін, партія "Реформи і порядок", партія "Громадянська позиція", Народний Рух України, "Народна самооборона".

"Це підтверджує те, що демократичні сили готові об’єднуватись не лише тоді, коли важко комусь одному, а коли важко усім", - сказав Сергій Соболєв, додавши, що Комітет опору диктатурі ініціюватиме проведення позачергової сесії Верховної Ради для розгляду поточної політичної ситуації в країні.
Суддя Кірєєв знову відмовився скасувати арешт Юлії Тимошенко
Кірєєв не задовольнив клопотання щодо скасування міри запобіжного заходу у вигляді взяття під варту для взяття її на поруки.
Нагадаємо, із заявою про взяття Юлії Тимошенко на поруки і скасування міри запобіжного заходу у вигляді арешту до суду звернулися представники УПЦ КП, зокрема, Святіший патріарх Київський і всія України-Русі Філарет, представники Римо-католицької церкви та об’єднаної церкви євангелістів християн-баптистів.

"Хочу подякувати всім діячам України релігійним, Філарету, єпископам і святим отцям. Я хочу передати їм мою подяку", - сказала Юлія Тимошенко.
У судовому засіданні оголошено перерву до 14:00.
У Печерському суді замкнули дипломатів
Тим, хто знаходиться в залі Печерського суду Києва, де проходить чергове засідання у справі екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, заборонили виходити під час перерви. Не вдалося вийти у коридор навіть представникам іноземних дипломатичних місій, у тому числі голови представництва Єврокомісії в Україні Жозе Мануелю Пінту Тейшейра.
Охорона пояснила введення такої заборони необхідністю дотримання режиму, оскільки обвинувачену Юлію Тимошенко вивели кудись із залу суду під час перерви і тепер ніхто не може покинути зал до тих пір, поки вона не повернеться.
Голова представництва ЄС в Україні занепокоєний справою Тимошенко
Голова представництва Європейського Союзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра заявляє про стурбованість щодо кримінального переслідування екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко та її колишніх урядовців.
"Ця судова справа, як і всі інші справи за участі колишніх посадових осіб України, викликає велике занепокоєння", - сказав Жозе Мануель Пінту Тейшейра сьогодні журналістам перед Печерськом районним судом Києва за результатами свого спостереження за судовим процесом.
Судилище після перерви поновило розгляд справи Юлії Тимошенко
У Печерському районному суді міста Києва після перерви продовжується засідання з розгляду кримінальної справи Юлії Тимошенко щодо газових угод 2009 року.
Протягом першої частини сьогоднішнього засідання захисник Юлії Тимошенко Юрій Сухов двічі заявляв клопотання про скасування для екс-прем'єра взяття під варту як міри запобіжного заходу, обґрунтовуючи це тим, що його підзахисна жодного разу не дала приводу для тверджень, що могла б ухилятися від процесуальних дій.
При цьому одне з клопотань сторони захисту базувалося на заяві представників трьох релігійних конфесій про взяття Юлію Тимошенко на поруки. Заяву, зокрема, підписали Святіший патріарх Київський і всія України-Русі Філарет, представники Римо-католицької церкви та об’єднаної церкви євангелістів християн-баптистів.
Однак головуючий у судовому процесі з розгляду кримінальної справи Юлії Тимошенко відмовив у задоволенні обох клопотань, супроводивши постанови суду недолугими підозрами, що екс-прем'єр може ухилятися від виконання процесуальних дій.
Українська інтелігенція просить Кірєєва звільнити Тимошенко з-під варти
Захисник Юлії Тимошенко Юрій Сухов повторно заявив клопотання про зміну запобіжного заходу зі взяття під варту на взяття на поруки, яка ґрунтується на заявах представників української інтелігенції та видатних діячів культури.
"Ми зобов’язуємося Тимошенко Юлію Володимирівну взяти на особисту поруку під час розгляду кримінальної справи, поручаємося за її належну поведінки щодо явки за кожним викликом суду", - йдеться в заяві, яку зачитав Юрій Сухов.
Свої підписи під заявою поставили: Іван Дзюба, Дмитро Павличко, Володимир Яворівський, Руслана Лижичко, Олександр Пономарьов, Ада Роговцева, Марія Матіос, Левко Лук'яненко, Валерій Шевчук, Юрій Мушкетик, Ольга Герасим’юк та інші.
Суддя Родіон Кірєєв, головуючий у справі, постановив розглянути клопотання після допиту свідка.
Зараз у суді дає свідчення Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко.
Арештом Кірєєв позбавив Юлію Тимошенко належного захисту - адвокат
Арешт лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко позбавив її належного захисту у судовому процесі.
Про це заявив адвокат Юрій Сухов.
«Станом на сьогодні у мене немає дозволу на побачення з Юлією Тимошенко, а в неробочий час відвідувати СІЗО неможливо», - сказав він.
За словами Сухова, основна проблема полягає в тому, що судові засідання тривають з самого ранку до пізнього вечора.
«Якщо засідання в нас будуть тривати так, як і зараз - весь робочий день, – то я фактично буду позбавлений можливості побачитися з підзахисною та узгодити певні позиції», - наголосив він
Обвинувачуючи Тимошенко, Грищенко признався, що він не експерт
Але, за його словами, є ще внутрішні правила в країні, згідно яких прем'єр-міністр має право підписувати міжнародні документи, але, згідно Конституції, на основі колективного рішення Кабміну.
Крім того, за свідченнями Грищенко, МЗС і посольство України в Росії не приймало ніякої участі в переговорах про газові угоди.
Відзначимо, на питання Тимошенко про норму, за якою прем'єр-міністру заборонено підписувати такі документи без колективного рішення Кабміну, Грищенко послався на те, що він не експерт.
«Неупереджений» Кірєєв не переймається образами свідка на адресу Юлії Тимошенко
Родіон Кірєєв не реагує на образи на адресу Юлії Тимошенко з боку Міністра закордонних справ Костянтина Грищенка, який у якості свідка сторони обвинувачення виступає сьогодні у судовому засіданні.
Суддя, наприклад, не зупинив допит і не зробив зауваження на репліку Костянтина Грищенка до Юлії Тимошенко "Ви ж не в міжнародній арені, ви ж в газі". Крім того, міністр у відповідь на запитання Юлії Тимошенко, чи знайомий він з нормами Закону "Про Кабінет Міністрів" щодо повноважень прем'єра, грубо відповів: "Ви добре подумали, коли задавали це питання?".
При цьому суддя не зробив свідкові жодного зауваження, а більше того – зняв запитання Юлії Тимошенко і запропонував Костянтину Грищенку давати вільні покази.
Народні депутати, присутні у залі суду, встали з місць і почали вигукувати "Ганьба!", висловлюючи обурення відсутністю реакції "неупередженого" судді на нахабство Грищенка. Народний депутат Андрій Шкіль звернувся до Родіона Кірєєва: "Зробіть зауваження свідку, щоб він не ображав підсудну!".
У свою чергу, суддя звинуватив депутатів у порушенні порядку у залі. "Ми не порушуємо порядок. Прислухайтесь до свідка, який бреше і ображає підсудну", - закликав Андрій Кожемякін.
Методи ведення засідання, які застосовує суддя Родіон Кірєєв, яскраво демонструють його "об’єктивність". Як відомо, саме "неповага до свідка" була одним з пунктів мотивувальної частини постанови про арешт Юлії Тимошенко 5 серпня. Тоді "ображеним" свідком став чинний прем’єр-міністр Микола Азаров, який в образливій формі говорив про підсудну. При цьому суддя Родіон Кірєєв знімав чи не кожне запитання Юлії Тимошенко до Миколи Азарова, зупиняв екс-прем'єра і фактично не давав їй висловити свою думку. Одразу після допиту глави уряду Юлію Тимошенко за недолугими обвинуваченнями було заарештовано.
Кірєєв обмежив Тимошенко у праві ставити питання Костянтину Грищенко
Суд обмежує право Юлії Тимошенко ставити запитання свідку – Міністру закордонних справ Костянтину Грищенку – для з'ясування всіх обставин підписання газових контрактів.
Головуючий у справі суддя Родіон Кірєєв заявив Юлії Тимошенко, що її можливість ставити запитання вже вичерпана, оскільки його не влаштовувало формулювання запитань до свідка.
Така заява суддею була зроблена після того, як Юлія Тимошенко запитала Костянтина Грищенка, чи знає він, що газові контракти, підписані в 2009 році, мають не міжнародно-правовий, а цивільно-правовий характер, і що для їх підписання не потрібні були директиви уряду.
У відповідь Костянтин Грищенко зневажливо-саркастично відповів: "Дуже дякую за переконливе питання! Ви особисто переживали страшенно і тому вимагали цих директив від уряду". Зазначимо, що у той час Костянтин Грищенко був Послом України в Російській Федерації та не міг знати всіх обставин, які стосуються засідання уряду 19 січня 2009 року, на якому тодішній Перший віце-прем'єр Олександр Турчинов доповідав Кабміну про перебіг газових переговорів.
Але суд знову не відреагував на оціночне судження колишнього посла "з червоним дипломом" (у залі Міністр закордонних справ неодноразово підкреслював, що закінчив Інститут міжнародних відносин з дипломом з відзнакою).
Після цього про свій обов’язок проводити судове засідання нарешті згадав Родіон Кірєєв, який почав робити різкі зауваження Юлії Тимошенко, що вона не реагує на зауваження головуючого та ображає свідка, і тому суддя вважає, що екс-прем'єр вичерпала свою можливість ставити запитання свідку.
Захисник Юлії Тимошенко, у свою чергу, підняв питання про те, що свідчення Костянтина Грищенка не можуть бути доказами у справі. "Жодної фактичної відповіді не було, не можуть бути оціночні твердження використані для формування обвинувачення. Він не є свідком", - заявив Юрій Сухов, після чого зробив заяву на дії головуючого, який порушує законне право Юлії Тимошенко ставити запитання свідку.
Проте сторона обвинувачення заперечила, і суд продовжив допитувати "свідка" Костянтина Грищенка.
к відомо, сьогоднішній міністр – не перший свідок, запрошений стороною обвинувачення, який використовує залу судових засідань для свого внеску у розправу над Юлією Тимошенко.
У п’ятницю безпосередньо перед арештом екс-прем'єра у залі допитувався чинний прем'єр Микола Азаров, образи якого на адресу Юлії Тимошенко суддя Кірєєв вперто не чув. Натомість запитання екс-прем'єра до свідка головуючий розцінив як зневагу до суду і завдання моральної шкоди свідку. Який, до речі, як і Костянтин Грищенко, всіляко уникав прямих відповідей.
Одразу після допиту глави уряду Юлію Тимошенко за недолугими обвинуваченнями було заарештовано.
Юлія Тимошенко вказала суду на тісний зв'язок свідка Януковича зі співзасновником РУЕ
Сторона захисту у справі Юлії Тимошенко заявляє, що у результаті допиту Міністра закордонних справ Костянтина Грищенка суду не було надано жодної інформації, яка б стосувалася суті обвинувачення.
"Ми хочемо заявити, що свідок жодної інформації, яка стосується обвинувачення, суду не надав і на жодне запитання відповіді не дав. Тому ми відмовляємося від права ставити йому запитання", - заявив адвокат Юрій Сухов.
Під час Юлія Тимошенко намагалася з'ясувати причетність Костянтина Грищенка до Республіканської партії Юрія Бойка. "Чи є ви на даний момент заступником голови Республіканської партії Бойка? Чи продовжуєте ви виконувати ці обов’язки? – ставила вона питання у різних формулюваннях.
Але суддя кожного разу знімав це питання, "не розуміючи", що відповідь на нього може встановити зв'язок Костянтина Грищенка зі співзасновником корупційної структури "Росукренерго", борги якої у 2009 році спричинили газову кризу.
"Ви знову знімаєте питання. Ну що ж, я розумію, що суд упереджений", - констатувала Юлія Тимошенко.
У результаті наприкінці допиту Костянтин Грищенко зізнався у тому, що обіймав посаду заступника голови Республіканської партії.
Юлія Тимошенко вимагає від суду припинити розправу і звільнити її
Родіон Кірєєв видалився до дорадчої кімнат до 17:50 для розгляду клопотання про зміну міри запобіжного заходу для Юлії Тимошенко зі взяття під варту на взяття на поруки відповідно до заяви представників української інтелігенції.
"Я терміново наполягаю, щоб ви припинили розправу зі мною і випустили мене на свободу, при цьому виконавши закони України. А те, що ви арештовували мене – це грубе порушення закону. І те, що ви арештовували Юру Луценка – це теж незаконно. Вам треба зупинитися і припинити діяти по вказівці Януковича і почати діяти як суд", - сказала Юлія Тимошенко, підтримуючи клопотання.
У відповідь на репліку Юлії Тимошенко суддя звинуватив її у тому, що вона нібито "знову демонструє зневагу до суду".
У свою чергу, сторона обвинувачення зазначила, що не бачить підстав змінювати запобіжний захід підсудній.
Як відомо, сьогодні захисник Юрій Сухов повторно заявив клопотання про зміну запобіжного заходу зі взяття під варту на взяття на поруки, яка ґрунтується на заявах представників української інтелігенції та видатних діячів культури.
Свої підписи під заявою поставили: Іван Дзюба, Дмитро Павличко, Володимир Яворівський, Руслана Лижичко, Олександр Пономарьов, Ада Роговцева, Марія Матіос, Левко Лук'яненко, Валерій Шевчук, Юрій Мушкетик, Ольга Герасим’юк та інші.
Перед цим суд двічі залишив без задоволення клопотання про зміну Юлії Тимошенко міри запобіжного заходу.
Суддя не почув інтелігенцію. Тимошенко залишається під вартою
Головуючий у судовому процесі з розгляду кримінальної справи екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко суддя Печерського районного суду міста Києва Родіон Кірєєв залишив без задоволення клопотання про зміну Юлії Тимошенко міри запобіжного заходу зі взяття під варту на взяття на поруки, яке базувалося на заяві представників української інтелігенції.
"Не визначені підстави для зміни запобіжного заходу. У задоволенні клопотання відмовити", - зачитав Родіон Кірєєв постанову суду.
Це вже третє клопотання про зміну запобіжного заходу, яке сьогодні відхиляє суддя Родіон Кірєєв. Розглядаючи перші два, суддя не побачив підстав для зміни запобіжного заходу з взяття під варту на взяття на поруки, у чому його гаряче підтримала сторона державного обвинувачення.
У Тимошенко – троє нових захисників
Печерський районний суд міста Києва постановив залучити Миколу Сірого, а також Олександра Тимошенка і Євгенію Карр до судового процесу з розгляду кримінальної справи Юлії Тимошенко у якості захисників.
"Захисниками по закону допускаються близькі родичі підсудних. Згідно з частиною 2 статті 148 КПК підсудний може викликати кількох захисників для здійснення правового захисту, і тому я прошу допустити мого чоловіка Олександра Тимошенка і доньку Євгенію Карр у якості захисників", - обґрунтувала Юлія Тимошенко своє клопотання.
При цьому вона додала, що Микола Сірий є найбільш підготовленою особою для надання правової допомоги у судовому процесі.
У судилищі перерва. Зала проводжала Юлію Тимошенко оплесками
Суд оголосив перерву у судовому засіданні до 10 серпня до 10:00.

Перед оголошенням перерви захисник Юрій Сухов звернувся до суду з проханням надати новим захисникам право на дозвіл на побачення з Юлією Тимошенко у Лук'янівському СІЗО.

"Я думаю, що нові захисники Юлії Тимошенко забажають мати можливість поспілкуватися і прошу при визначенні дати наступного засідання надати хоча б один день, щоб ми могли потрапити до СІЗО і поспілкуватися з підзахисною", - сказав Юрій Сухов.

Після оголошення перерви Юлія Тимошенко у супроводі конвою вийшла з зали судових засідань. Присутні у залі проводжали її вигуками "Юля! Юля!"
Юлію Тимошенко у супроводі «Беркуту» направили до СІЗО
Автозак, який перевозить Юлію Тимошенко до Лук'янівського СІЗО, в оточенні сотні бійців "Беркуту" залишив двір Печерського районного суду міста Києва.

Увесь цей час журналісти, які висвітлювали події у судовому процесі в залі, були заблоковані спецназом та загонами міліції у дворі Печерського районного суду.

Вздовж арки перед будівлею Печерського районного суду вишукувалися по обидва боки працівники міліції, а на виїзді з двору по обидва боки – бійці спецпідрозділу "Беркут" у повному бойовому спорядженні.

Автозак попрямував вздовж вулиці Хрещатик в оточенні спецназу так само, як і в п’ятницю під час арешту Юлії Тимошенко. Після того, як автозак повернув на розі Хрещатика і бульвару Тараса Шевченка, бійці "Беркуту" повернулися назад і розмістилися в заздалегідь підготовлених автобусах.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.