Суд над Тимошенко і події навколо

kharkov sud2 28 04 2012

 

Сьогодні у Харкові розпочалася чергова хвиля судового безчинства над Юлією Тимошенко – суд по справі ЄЕСУ. Проте засіданню передували протиправні дії. Судний день розпочався з побиття народного депутат фракції «БЮТ-Батьківщина» Олександра Абдулліна.

Інцидент стався перед приміщенням Апеляційного суду Харківської області, де розпочався суд у справі Юлії Тимошенко.

Зранку народні депутати від опозиції підійшли до молодих людей з символікою Партії регіонів, які встановлювали аудіоапаратуру перед будівлею суду, і запитали, що вони роблять.

Одразу після цього Олександру Абдулліну невідомі нанесли кілька ударів у спину. При цьому присутні працівники міліції відмовилася фіксувати побиття і затримувати нападників.

abdulin

 

Народний депутат Сергій Пашинський зазначив, що заступник начальника міського УВС просто втік з місця події. «Тільки-но ми стали свідками того, як після побиття Абдулліна заступник начальника міського УВС просто втік і сказав, що нічого не бачив, хоча це все відбувалося на його очах. Отак харківська міліція бореться зі злочинністю», - сказав Пашинський.

Невдовзі біля приміщення Апеляційного суду Харківської області зібралися численні прихильники Юлії Тимошенко.

Також біля суду юрмилися люди з символікою Партії регіонів. Крім того, до Харкова приїхав «регіонал» Калашніков зі своєю аудіоапаратурою, використовувалася біля Печерського райсуду Києва.

З динаміків лунала одна й та ж сама мелодія «Єднаймося, єднаймося».

Олександра Турчинова не пускали в суд над Юлією Тимошенко

Перед початком суду першого заступника Голови партії «Батьківщина» Олександра Турчинова міліція не пускала до зали суду, де мало відбуватися засідання у справі Юлії Тимошенко.

Коли Турчинов разом з народними депутати хотіли зайти до приміщення – виявилося, що туди нікого не пускають, а двері зачинені з середини. Лише після 10 хвилин грюкання Олександра Турчинова таки пустили до зали.

Після цього двері знову зачинили і ніхто не міг потрапити всередину.

Юлія Тимошенко не була доставлена до суду у зв’язку зі станом здоров’я

Сьогодні Юлія Тимошенко не була доставлена на судове засідання згідно з її заявою. У заяві на адресу суду екс-прем’єр вказала на неможливість брати участь у судовому засіданні через стан здоров’я.

У суді були присутні захисники Юлії Тимошенко Сергій Власенко, Олександр Плахотнюк, Андрій Кожемякін, а також донька Євгенія Тимошенко.

Суд над Тимошенко перенесли через стан її здоров'я 


Суддя Київського райсуду Харкова Костянтин Садовський вирішив відкласти розгляд справи Юлії Тимошенко через її стан здоров’я. Суддя зазначив, що справу не можна розглядати без присутності Юлії Тимошенко. У зв’язку з цим суддя оголосив початок наступного судового засідання на 10:00 21 травня.

Перед цим захист Юлії Тимошенко просив суд призупинити розгляд справи до одужання екс-прем’єра. Відповідне клопотання подав захисник Сергій Власенко.

До цього клопотання він додав оригінал висновку німецьких лікарів та інформацію щодо побиття Юлії Тимошенко. Власенко також нагадав про припис Європейського суд з прав людини, який зобов’язує владу лікувати Юлію Тимошенко.

«Німецькі лікарі зазначили, що клініка, в якій пропонувалося нібито лікувати Юлію Тимошенко, не відповідає вимогам і не може забезпечити лікування», - зазначив захисник.

Він також нагадав, що 17 квітня німецькі лікарі надали висновок про те, що Юлія Тимошенко не може брати участь у судовому засідання за станом здоров’я.

Позицію Сергія Власенка також підтримали інші захисники.

Також у суді була зачитана особиста заява Юлії Тимошенко з проханням не доставляти її до суду у зв’язку зі станом здоров’я і відкласти розгляд справи до одужання.

kharkov sud28 04 2012

За матеріалами byut.com.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.