Київський суд Харкова вчергове переніс засідання у справі Тимошенко

chergoviy sud timoshenko

 
У Київському райсуді Харкова сьогодні розпочалося чергове судове засідання у справі Юлії Тимошенко. Вчора екс-прем’єр-міністр написала заяву, в якій зазначила, що не зможе взяти участь у судовому засіданні через стан здоров’я.


Перед початком засідання біля суду зібралися чисельні прихильники Юлії Тимошенко, які тримали плакати з написами «Юлі – волю!» і прапори Об’єднаної опозиції «Батьківщина».

Також опозиція встановила сцену. Коли перед людьми почав виступати народний депутат Сергій Пашинський, за його спиною увімкнули величезний фонтан, очевидно, розраховуючи, що це перешкодить виступаючим.

З іншого боку площі стояли люди, переважно «бюджетники», з прапорами Партії регіонів. Також серед них було багато працівників «Харківводоканалу».

Суд у справі Юлії Тимошенко перенесли на 15 жовтня

Київський райсуд Харкова переніс засідання у справі Юлії Тимошенко на 15 жовтня, відмовившись при цьому розглядати клопотання захисту про зупинення провадження до повного одужання лідера опозиції.

Захисник Сергій Власенко, виступаючи у суді, наголошував, що навіть судово-медична експертиза, яка проводилася за рішенням суду, підтвердила те, що Юлія Тимошенко знаходиться на лікуванні у стаціонарі лікарні «Укрзалізниці».

«Ні в кого навіть питання немає щодо її хвороби», - підкреслив він.

Власенко нагадав, що клопотання про зупинення провадження у справі захисники Юлії Тимошенко оголосили ще до судово-медичної експертизи, але суд відклав це рішення.

Тому захисники наполягали на вирішенні цього питання, як це вимагає кримінально-процесуальне законодавство.

Крім того, Сергій Власенко скептично розцінив пропозицію прокурорів про перенесення судового засідання у зв’язку із відсутністю Юлії Тимошенко.

«Вам не личить, пане прокурор, бути порядним, бо ви таким не є», - наголосив захисник.

Власенко також розкритикував Державну пенітенціарну службу, яка розповсюджує повідомлення про те, що Юлія Тимошенко у восьмий раз начебто відмовилася взяти участь у судовому розгляді.

Він вважає, що такими «абстрактними конструкціями» пенітенціарна служба та обвинувачення вводять суспільство в оману, оскільки Юлія Тимошенко не може брати участь у засіданнях через стан свого здоров’я.

Захисник також висловив здивування, що «Державна пенітенціарна служба ховає від Юлії Тимошенко документи та рішення, які ухвалює суд».

Сергій Власенко нагадав, що запит до Юлії Тимошенко про можливість участі у відеоконференції був ухвалений 13 серпня, однак ці документи до екс-прем’єр-міністра потрапили лише 10 вересня, тобто через 25 днів.

«25 днів адміністрація Качанівської колонії у засекреченому вигляді ховала ці документи», - наголосив захисник.

«Юлія Тимошенко написала заяву про відмову брати участь у засіданнях за станом здоров’я та ушосте направила до суду свою незгоду у проведенні відеоконференції, оскільки це суперечить кримінально-процесуальному законодавству», - повідомив Власенко.

Суддя знову прийняв незаконне рішення у справі Юлії Тимошенко

Суддя Костянтин Садовський вчергове прийняв незаконне рішення у справі Юлії Тимошенко. Про це на брифінгу після судового засідання заявив захисник Сергій Власенко.

«Суддя був зобов’язаний зробити те, про що захист просив, говорив з самого першого судового засідання, а саме – зупинити провадження у справі до одужання Юлії Володимирівни», - сказав він.

«Стан здоров’я Юлії Тимошенко, те, що вона хворіє, об’єктивно підтверджений висновками українських державних лікарів, висновками результатів обстеження, а саме: МРТ, КТ і рентгеном. При цьому ніхто, навіть підконтрольні владі експерти, не змогли написати, що Тимошенко здорова», - наголосив Власенко.

«Тому єдине, що повинен був зробити суд, він мав ухвалити рішення про зупинення провадження у справі, а не вчергове відкладати задля того, щоб в десятий раз сказати «а ось бачите, вона відмовилася», - сказав захисник.

Сергій Власенко зазначив, що Юлія Тимошенко не має права відмовлятися або не відмовлятися від участі у судових засіданнях.

«Юлія Володимирівна за станом свого здоров’я не може брати участь у судовому засіданні, що підтверджено всіма можливими і необхідними висновками лікарів», - наголосив він.

Крім того, захисник висловив припущення, що провокації навколо здоров’я лідера опозиції будуть продовжуватися до наступного судового засідання, яке відбудеться 15 жовтня.

Сергій Власенко звернувся до журналістів з проханням «не звертати уваги на провокації влади і не розповсюджувати фальшивок».

За матеріалами byut.com.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.