Захист Юлії Тимошенко вимагає не враховувати покази 5 осіб у справі Щербаня

pokazi ne vrahovuvati

 
Захист екс-прем’єра Юлії Тимошенко подасть клопотання з вимогою не враховувати покази кількох осіб, які проходять у справі Євгена Щербаня, оскільки вони були надані під тиском. Про це заяв на прес-конференції захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко, повідомляє byut.com.ua.


«Ми проситимемо визнання недопустимими покази свідків Мар’їнкова, Володимира Щербаня та Сергія Зайцева, оскільки ці покази не були підтверджені показами інших осіб, як того вимагає законодавство. І крім того, ми подаємо заяви про визнання недопустимими покази свідків Руслана Щербаня та Петра Кириченка, оскільки ці особи перебували під прямим тиском Генеральної прокуратури і їх свідчення не були надані добровільно», - сказав Власенко.

Він наголосив, що, відповідно до статті 97 КПК, показання з чужих слів можуть бути визнані судом доказами, якщо сторони процесу згодні на це.

«Ми не згодні визнавати ці свідчення доказами, і тільки це є достатньою підставою для того, щоб і слідчий, і суд ці дані не враховували», - сказав захисник.

Сергій Власенко наголосив, що свідчення з чужих слів повинні бути підкріплені іншими доказами, чого в даному випадку не було.

Він також звернув увагу на те, що, наприклад, у випадку з Мар’їнковим мова йде «не просто про показання з чужих слів, а про свідчення, які пройшли два-три ланцюжки».

З тієї ж причини захист також просить не враховувати показання свідка Володимира Щербаня.

За словами Власенка, свідок Кириченко давав свідчення по «Skype», поки його дружина перебувала "в заручниках", під загрозою кримінальної справи і продовження терміну утримання під вартою.

Захисник звернув увагу на те, що після того, як були отримані свідчення Кириченка, всі кримінальні справи проти нього і його дружини були закриті, а 4 квартири у Києві і низка нерухомості були зняті з-під арешту і він уже їх продав.

«Крім того, були розморожені рахунки, на яких знаходились мільйони доларів. Це є живі гроші, плата за покази Кириченка проти Тимошенко», - сказав Сергій Власенко.

У свою чергу інший захисник Юлії Тимошенко Олександр Плахотнюк зазначив, що «все, у вчиненні чого звинувачується Юлія Тимошенко, базується лише на показах цих свідків. Місце, час, обставини злочину – жодного показання прямого у словах цих свідків не було. А є лише слова і посилання на третіх осіб».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.