​Український Інтернет-провайдер, який надавав послуги на тимчасово окупованій території Криму, міг відкрити доступ до інформації державних органів

Прокуратурою Автономної Республіки Крим спільно з співробітниками Служби безпеки України викрито механізм незаконної маршрутизації одним із провайдерів Інтернет-трафіку на територію тимчасово окупованого півострова Крим.


Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Правоохоронці у встановленому законодавством порядку задокументували, що сегмент мережі та телекомунікаційне обладнання провайдера власники передали фіктивній комерційній структурі, яка встановила на телекомунікаційному обладнанні власні технічні спецзасоби.

Незважаючи на це, власники українського провайдера продовжували маршрутизацію трафіку до точки доступу в Сімферополі.

За інформацією спецслужби, через незаконну маршрутизацію трафіку до анексованого Криму планувалося отримати доступ та знімати інформацію з українського сегменту мережі провайдера. В Україні послугами вказаного Інтернет-провайдера користувалися державні органи влади України, банки та понад 400 інших установ і компаній.

У четвер, 1 червня, під час проведення слідчих дій в офісі провайдера співробітники спецслужби вилучили телекомунікаційне обладнання і документацію, які підтверджують незаконну маршрутизацію трафіку на територію півострова.

Кримінальне провадження розпочато за ч. 3 ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України) Кримінального кодексу України.

Досудове слідство триває.

Фото з мережі Інтернет



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.