​ІТ-компанії давали повний доступ рф до програм, популярних в уряді США

Впливові високотехнологічні компанії SAP (SAPG.DE), Symantec (SYMC.O) та McAfee надавали дозвіл російській владі тестувати їх системи з метою виявлення вразливостей. Тепер це програмне забезпечення використовується щонайменше десятком установ уряду США, юристами та спеціалістами з безпеки. Про це повідомляє Reuters на основі власного розслідування, передає «Голос Америки».


Таке програмне забезпечення використовує більше компаній та урядових установ, ніж вважалось раніше.

Для того, щоб продавати на ринку росії, технологічні компанії надали російському оборонному відомству доступ до внутрішньої інформації, такої як коди джерел для деяких своїх продуктів. Росіяни твердять, що таке тестування необхідне, щоб виявити недоліки, якими можуть скористатись хакери.

Однак, ці самі програмні продукти використовуються в таких урядових установах США, як Пентагон, НАСА, Державний департаменти та ФБР, установах з розвідки. Це програмне забезпечення використовується з метою для захисту від таких супротивників в кіберсфері, як росія.

Як стало відомо Reuters, програмний продукт компанії Hewlett Packard Enterprise (HPE.N), відомий як ArcSight, який використовувався для безпеки комп’ютерів Пентагону, переглядав російський військовий підрядник зі зв’язками з російськими службами безпеки. Крім Пентагону, ArcSight використовують ще щонайменше сім урядових установ.

Агенція Reuters переглянула сотні документів з закупівлі федеральним урядом США, а також російські документи, і виявила масштабність потенційних ризиків для уряду США від перегляду росіянами кодів джерел.

У листі до сенатора Джін Шагін, Пентагон зазначав, що перегляд кодів росією та Китаєм «може допомогти цим країнам виявити вразливі місця цих програмних продуктів».

«Я побоююсь, що доступ до нашої інфраструктури з безпеки супротивників – відкритий чи прихований – міг вже відкрити двері для шкідливого впливу на безпеку», - Шагін заявила Reuters.

У листі від 7 грудня до Шагін, Пентагон заявляв, що вони «розглядають можливість» зобов’язати постачальників відкривати інформацію про те, коли вони надавали коди джерел іноземним урядам.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.