​Керівник Твіттера «не радіє і не пишається» тим, що закрив обліковий запис Трампа

Керівник компанії Twitter Джек Дорсі висловив жаль з приводу заборони президентові США Дональду Трампу користуватися його обліковим записом, але назвав заборону правильною. Обліковий запис Трампа у Twitter @realDonaldTrump був закритий після того, як у Вашингтоні групи демонстрантів, багато з яких називали себе прихильниками президента, увірвалися в будівлю Капітолію. Внаслідок тих подій 6 січня загинули 5 людей, повідомляє «Голос Америки».


Упродовж останніх місяців Twitter накладав на деякі дописи Дональда Трампа застереження, а низку останніх вилучив, називаючи їх суперечливими і такими, що порушують правила компанії.

Облікові записи Трампа також закрив Фейсбук та інші соціальні медія.

Чимало політиків схвалили дії інтернетних медіякомпаній, але деякі, зокрема канцлерка Німеччини Ангела Меркель та президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор, висловили застереження.

Серед тих, хто висловив незгоду, був, зокрема, російський опозиційний політик Олексій Навальний, який не має доступу до контрольованих владою засобів масової інформації в росії і успішно використовує соціальні медія в інтернеті.

Джек Дорсі у низці дописів у власній стрічці в Twitter написав, що він «не радіє і не пишається тим, що ми були вимушені» видалити Трампа, а також визнає, що такий крок матиме далекосяжні наслідки для свободи інтернету.

«Я вважаю, що це було правильне рішення для Твіттера. Ми перебували у надзвичайних і неприйнятних обставинах, які змусили нас зосередити усі наші дії на громадській безпеці. Завдана поза інтернетом шкода, що стала результатом висловлювань в інтернеті, є демонстративно реальною», - пояснює Дорсі.

Але він також визнав, що закриття облікового запису Дональда Трампа є ознакою «нашої неспроможності заохочувати здорові дискусії» і зауважив, що такі дії «роздроблюють суспільну дискусію. Вони нас розділяють... І створюють прецедент, від якого я відчуваю небезпеку».

Новообраний президент США Джо Байден раніше заявляв, що хоче, аби такі компанії, як Фейсбук і Твіттер, працювали активніше над протидією фальшивим новинам та запобігали розпалюванню ненависті.

Джек Дорсі. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.