Поліцейську завісу Януковича над країною буде зірвано

polis zavisa

 
Як ми нещодавно і прогнозували ( див. "Клітка для Юлі? Чи для влади?” ), режим Януковича таки готує фарс на очікуваному судилищі над Юлією Тимошенко. 


Всупереч здоровому глузду та елементарній людській порядності, лідера опозиції таки планують силоміць притягти на засідання суду і помістити в спеціальну клітку, яка тепер називається "ортопедичний топчан". 

Хвору але незламну жінку влада цілеспрямовано намагається принизити і знищити, оскільки на рівні вже примітивних первісних інстинктів відчуває, що саме з ім'ям Юлії Тимошенко неодмінно буде пов'язаний крах та невблаганний кінець цього режиму. 

Автор та "генеральний менеджер" проекту "топчана" - міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, який останнім часом, з малоз'ясованих причин, перебрав на себе функції головного опричника країни та охоронця деспотії від громадян власної країни. 

За влучним зауваженням журналіста Віталія Портникова, саме цей "ортопедичний топчан" стане символом сучасної України, символом недолугого і бездарного правління Януковича. З таким самим успіхом можна було наставити шибенець вздовж вулиці Банкової - від будинку письменників до лігвища Януковича в адміністрації президента. 

Влада так і не віддає собі звіту, що власноруч копає свою могилу. Ортопедичними топчанами вистилає вона собі шлях до власної катастрофи. Влада ніяк не втямить, що сама потребує мозкової ортопедії і протезів совісті та розуму. 

Втім, цей внесок силових структур на чолі з МВС в скарбницю пенітенціарної ортопедії - далеко не єдиний. 

Сьогодні влада однозначно переводить силові структури на колії перманентного протистояння з власним народом. Інакше кажучи, влада готується до силового придушення вуличних акцій протестів, оскільки відчуває, що вихід країни на майдани та вулиці - лише справа часу. 

Зокрема, малопоміченим лишилося призначення, за протекцією Віталія Захарченка, на посаду командувача внутрішніх військ Станіслава Шуляка. Люди знаючі говорять, що саме цей лицар "без страху та докору", не замислюючись, кине війська проти людей. Також кажуть, що навіть начальник внутрішніх військ періоду Помаранчевої революції генерал Попков, який був готовий стріляти в Майдан, - просто "мати Тереза", у порівнянні з новопризначеним на посаду Шуляком. 

Окрім того, сьогодні на розгляді у Верховній Раді перебуває законопроект про створення в системі МВС нової силової структури - Державної служби правопорядку. Ця служба має замінити внутрішні війська і остаточно позначити перетворення України на поліцейську державу. Саме на цю службу будуть покладені функції боротьби з "інакомислієм". 

Словом, країна поволі сповзає в темряву силової поліцейської диктатури. Вони плювати хотіли на Європу чи якісь там європейські цінності. Вони будують паркани навколо Міжгір'я, навколо адміністрації, навколо судів, навколо України. Парканна філософія державотворення поки перемогла. Поліцейська завіса над країною - це єдине, що буде створене Януковичем за весь час його правління. 

Влада боїться власного народу і готова до репресій. Влада боїться, що програє найближчі вибори і готова до фальсифікацій. Бо знову ж таки той самий пан Захарченко нещодавно зустрічався з редакторами провідних електронних ЗМІ для того, щоб напередодні примусити останніх створити систему інформаційної лояльності відносно МВС. Силовики просять не говорити про них погано, бо чудово знають, що говорити є і буде про що. 

Звичайно, всі ці процеси ніяк не наближають Україну до ідеалів світової демократії. 

Вони були б стопроцентно сумними та незворотніми, аби не одне "але". Влада та силовики, на щастя, не розуміють, що їхня надмірна підготовка до силової боротьби з народною революцію невпинно наближає цю, таку страшну для них, революцію. І кожен крок до репресій, до переслідувань, до цькування з боку влади - це, водночас, і черговий крок по суїцидальній стежці режиму. МВС в цій історії, навіть без зміни абревіатури, перетворюється на Міністерство Власного Страху... 

І нехай сьогодні вони готуються правити країною довго. Навіть довше, ніж Янукович. Мабуть, той самий Віталій Захарченко вже подумки міряє на себе мундир майбутнього "лідера нації", не зважаючи навіть на те, що наступництво серед українських силовиків, як відомо, має погану спадковість. 

Вони ще не знають, що їх час закінчиться значно швидше, аніж зараз здається. Бо революція вже йде - на кухнях, на автобусних зупинках, на трибунах стадіонів, в серцях і душах мільйонів... Вихід її на вулиці це лише етап, етап, якого не минути і не уникнути.

Джерело: tymoshenko.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.