Одним ордени, іншим - кримінальні справи

v komar

 
Сьогодні військова прокуратура Південного регіону України намагається заарештувати командира 5 батальйону територіальної оборони «Прикарпаття» Віталія Комара. Підполковнику білими нитками шиють дезертирство. За що? Напевно, за те, що:


1. Практично без втрат вивів особовий склад батальйону з-під котла під Амвросіївкою.

2. За те, що тиждень прикривав ділянку майже в 100 кілометрів державного кордону одними автоматами, трофейними гранатометами, на шкільний автобусах, без жодної броні і важкого озброєння.

72 бригада - спецура з технікою і артилерію покинула район Амвросіївки в середині серпня. Покинула як герої. Остання колона важкої техніки вийшла з-під Саур-Могили за тиждень до того, як позиції батальйону «Прикарпаття» повністю розбили Градами з російської території. Коли вони відходили – крутили пальцем біля скроні у відповідь на позиції батальйону «Прикарпаття».

Але батальйон стояв з одними автоматами, доки на них не пішли російські танки. За весь цей час жодних вказівок від керівництва АТО, як і допомоги, чи озброєння комбат, Віталій Комар так і не отримав. Лише обіцянки.

Більше того - керівництво АТО 3 дні мовчало про трагедію батальйону «Прикарпаття».

3. Кримінальною справою комбата Комара, напевно, нагородили і за те, що в партизанку вивіз з території РФ більше 100 військовослужбовців 72 бригади. Вивозив шкільними автобусами через поля і по бездоріжжю, під обстрілами Градів і російської артилерії, але вивіз. І йому за це ніхто навіть «дякую» не сказав, не те, що не представили до державної нагороди.

Більше того, підрозділи 72 бригади, які займалися спецоперацією з перетину державного кордону задля вивезення своїх хлопців, були розбиті артилерією РФ. Тобто, спецура, з технікою і військовими стратегами, не змогла. А скромний підполковник, на жовтих шкільних автобусах – зміг. Але про це знову ж таки жодного слова.

Напевно тому, що комбат Віталій Комар просто робив свою роботу – не писав на Фейсбук, не їздив до Шустера. Не кричав на повний голос: «дайте зброю, бо нас зливають». Він цього не робив, бо розумів, що це лише деморалізує армію. І в результаті це зіграло з ним злий жарт. Якби під Амвросієвкою він поклав 100 хлопців, впевнений, його оголосили б героєм. Принаймні для того, щоб прикрити злочин тих військових керівників, які залишили батальйон безпомічним.

У ці хвилини Віталій Комар сидить у слідчого військової прокуратури в Одесі. Зв’язку з ним немає. Останнє, що він встиг повідомити – його змушують підписати документ, згідно якого він нібито отримав 14 БТР-ів і всі вони згоріли в зоні бойових дій. В обмін на це обіцяють спустити справу на гальмах. Якщо ні – арешт. Щоб ви розуміли, БТР-ів батальйон взагалі не бачив. З техніки у них були лише шкільні автобуси. Судячи з того, що прес-служба військової прокуратури Південного регіону України вже повідомила про арешт комбата – документи він таки не підписав.

Висновки з цієї історії можна зробити наступні: йдете на війну – не будьте наївними. Немає забезпечення – кричіть про це голосніше за всіх. Немає зброї – говоріть про це публічно. Годують одними обіцянками – називайте прізвища військових керівників. На вас йдуть танки, а у вас одні сигнальні ракети – піднімайте інформаційний шум. Вас розбили – говоріть по це на всю країну. Інакше з вас зроблять злочинців і дезертирів, як з комбата Віталія Комара.

Юрій ПАЛІЙЧУК, Фейсбук



Коментарі

  +2 #1 Гость 3 сент. 2014 г., 21:06:13
К военной прокуратуре ! Хлопцы, помните, мяч круглый, а поле скользкое, как говорят футболисты ! Будете заниматься кривосудием и подтасовкой фактов - чем черт не шутит, жизнь может оказаться такой короткой.... Янукович тоже думал , что его господство навсегда..... СЛАВА УКРАИНЕ !!! ГЕРОЯМ СЛАВА !!!
  +1 #2 Виктор 3 сент. 2014 г., 21:11:48
Отправьте по данному имейлу контактный телефон, задержанного, я бывший военный, более 10 лет работаю адвокатом. Буду готов помочь, бесплатно [email protected]
  +2 #3 рядовой 3 сент. 2014 г., 21:11:49
удачи,тебе Командир!
  +3 #4 Санта 3 сент. 2014 г., 21:21:43
Не надо истерик. Нужно помочь комбату. Способ только один - нужна грамотная юридическая помощь. Привлекайте адвокатов.
  +1 #5 Володимир Іванович 3 сент. 2014 г., 22:01:06
Чому Президент не хоче вводити воєнний стан?Очевидно,одна з причин,що в перший же день доведеться,за законами воєнного часу,розстріляти половину жирних свиней з Генерального штапу.Справжніх зрадників,які продають Україне всілякими способами,заробляючи мідяки від ворогів і прокляття від вірних присязі,чесних українців.Саме з такими має зараз справу п.Комар.
Що робити зараз п.Комару?Опублікувати про все це всюди,де можливо.Публічність з допомогою бійців,які я вірю йому не зрадили!

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.