Талала: Йти до ВР, незважаючи на корупційність та приналежність до СІМ’Ї Януковича

talalay

 
Україна, незважаючи на дві революції, так і не змогла позбавитись одіозних особистостей, які, переступаючи через все, пробивали собі можливість накопичення статку та отримання влади. Звісно, що для таких осіб найомріянішим бажанням є депутатство. Тож не дивно, що на усіх виборах до ВР вони роблять все можливе, аби пропіарити себе та нашкребти електоральної підтримки для входу до парламенту. І не має значення, що вони, як, наприклад, пан Талала, що нині балотується по 161 округу, вже робили спробу заховатись від кримінальної відповідальності у парламенті. І хоча мрія не збулась, справу закрили, позаяк прибічникам Януковича та тим, хто допомагав їм збирати кошти для СІМ’Ї, завжди допомагали уникнути відповідальності. Бажання потрапити до ВР – лишилось.


Здавалося б: Янукович – утік, а всіх, хто брав участь у його кримінальному бізнесі щодо потроєння статків родинного майна президента з кримінальним минулим, повинні були б притягнуті до відповідальності. Але такі як Талала навіть не тікають, а вкотре балотуються до ВР.

Ця особа, якби правоохоронцям її взяти за зябра, багато могла б розказати про оборудки, які чинила. І про вчинене ним рейдерство, і про прикритий збір коштів для родини Януковича під прикриттям міністерства АПК. Ось по кому не лише люстрація, а й тюрма плаче. Але, замість відвідин слідчого, пан Татала проводить передвиборчу кампанію по 161 округу.

То хто ж цей великий геній тіньового бізнесу АПК, що своєю непосильною працею допомагав Януковичу збирати кошти з підприємців задля збагачення родини кримінального авторитету на призвістко Хам?

Для початку, хотілося б наголосити, що депутатами парламенту в Україні можуть бути лише люди з вищою освітою. А пан Талала вже був програв суд ЗМІ, що довів, що держслужбовець не мав права посідати ту посаду, яку посідав, оскільки не отримував вищої освіти так, як більшість тих, хто знає, що таке студентська сесія. Для нього навчання у виші, напевно, було непотрібно і він (як і Янукович, і деякі інші чиновники) просто придбав потрібний диплом, на чому й погорів.

ГоловКРУ України у вересні 2010 року звернулося до Генеральної прокуратури України з проханням розглянути це питання. Генпрокуратура направила звернення до прокуратури столиці, а та - в Головне управління МВС Києва. За результатами проведеної перевірки відділом Шевченківського райвідділу ГУМВС України в м. Києві 6 листопада 2010 було порушено кримінальну справу за фактом злочину, передбаченого ч.1 ст.358 КК України, яка передбачає відповідальність за підробку документів, печаток, штампів, бланків та їх збут.

Проте вже через півроку, 10 травня 2011року, Шевченківське РУ ГУМВС України поінформувало про ... зупинення провадження кримінальної справи ще в березні з дивним поясненням: «Талала С.М. на неодноразові виклики дізнавача не з’являється, що ускладнює всебічне, повне і об'єктивне дослідження обставин справи».

Генпрокуратура, з метою перевірки об'єктивності розслідування кримінальної справи Шевченківським райвідділом ГУМВС, 3 червня 2011 року знову направила відповідне звернення в прокуратуру Києва. Через місяць прокуратура поінформувала, що розслідування кримінальної справи триває. А вже 18 жовтня 2011 Шевченківський райвідділ ... знову повідомив про призупинення розслідування справи.

Тож можна констатувати: в Україні ті, хто має гарні зв’язки, може підробляти документи без проблем. Тим паче, що уся справа відбувалась саме в період, коли пан Талалу працював на збагачення Януковича директором ДП «Фумігація».

Ким він лишень не був: і державним службовцем, і чільником ДП «Фумігація», і громадським діячем громадської організації «Українська асоціація фумігації і захисту рослин». І всюди мав власний інтерес, що не співпадав з інтересами підприємців.

У червні 2010 року його призначають директором ДП «Фумігація» Міністерства агропромислової політики України. Як вказали навіть російські спеціалізовані інтернет-ЗМІ, зокрема сайт fumigaciya.ru, владою Януковича цю структуру створено для монополізації функції знезараження зернових, в тому числі і тих, які йдуть на експорт. У рік Україна експортує десятки мільйонів тонн пшениці та інших зернових, тож розцінки державних фумігаторів при попередній спробі монополізувати ринок сягали 1,5 доларів за обробку тонни зернових, тоді як на вільному ринку ціни не піднімалися вище 40 центів за оброблену тонну...

Очоливши ДП «Фумігація», що кришувалась міністром Януковича – Присяжнюком, Талала дав зрозуміти усім, хто займався фумігацією зерна, що за дозвіл працювати треба платити.

Таке свавілля викликало обурення керівників приватних фумігаційних фірм, яких під тиском перевіряючих структур витісняли з ринку, адже компанії або виживали з ринку, або змушували ділитись грошенятами по 10 центів з тони вартості зерна. Підприємці не мали великого вибору, оскільки простоювання завантаженого судна протягом доби могло обійтись до 20 тисяч доларів, а саме зерно - продукт, що може зіпсуватись.

Та на цьому поприщі Талала довго не розкошував, позаяк скарги підприємців далися взнаки і ДП було розформовано. Проте пан Талала не з тих, хто здається. І на гора з’являється громадська структура «Українська асоціація фумігації і захисту рослин», яка перейняла на себе функції колишнього ДП вже з позиції громадськості, але з тією ж метою – монополізація ринку. Зробити подібне – легко, коли все керується бандитською владою, а сама організація є членом ліцензійної комісії, що видає ліцензії на дозвіл працювати. Хто з підприємців сперечатиметься, якщо є загроза позбавлення ліцензії через те, що структура, якою керував Талала, буде писати скарги з вимогою провести перевірку підприємства, знайти порушення і позбавити ліцензії, а зацікавлене коло в АПК, до якого стікались грошенята від Талали, цьому лише сприятиме? І скаржитись в той час до Держкомпідприємництва було марно, оскільки Талала був помічником Бродського, що очолював Держкомпідприємництво.

Завдання перед структурою, очолюваною Сергієм Миколайовичем, стояло чітке – монополізація ринку. Тим паче, що на поміч його діяльності приходило багато інших громадських організацій, які теж мали можливість писати скарги на підприємців до державних структур з вимогою перевірок. А ось той факт, що Сергій Миколайович Талала до усіх цих громадських структур є дотичним, перевіряючі структури не цікавило.

Проте, якщо дослідити державний реєстр, то можна дізнатись багато цікавого. Наприклад, нині, балотуючись по 161 округу, пан Талала вказує, що  представляє Міжнародну громадську організацію «Україно-китайська рада торгово-економічного розвитку», яку, між іншим, і створювали під останню аферу Януковича з китайцями. Заради неї з’явилось і товариство з обмеженою відповідальністю «Учжун», засновником якого є вищезгадана громадська організація під керівництвом Сергія Миколайовича. І якщо для офіційних повідомлень структуру створено для торгівлі з Китаєм усіх підприємців, коли доходило до справи, з’ясовувалось, що торгувати можуть лише ті, хто входив до обмеженого кола вказаних в реєстрі цієї структури. А китайці, вони - принципові: їм надали список тих, хто має з ними працювати і – край. Іншим підприємцям вже дорога заказана.

Подібні схеми працювали при Януковичі у всіх сферах. Заради того, щоб тиснути на підприємців, функціонувала ще й заснована товариством з обмеженою відповідальністю «НБМ Україна» громадська спілка «Українська асоціація експортерів та імпортерів», а саме товариство засновано людиною Талали.

І хоча Янукович з країни втік, люди, які працювали на СІМ’Ю, нині пхаються до Верховної Ради. І не лишень, аби уникнути відповідальності по кримінальних справах. Загалом, заради того, щоб уже ставши нардепом вільно обкладати підприємців даниною, вирішувати власні питання та займатись рейдерством. Адже немає нічого ліпшого для хапуги, аніж відібрати і присвоїти чуже, та ще й прокрутити оборудку (прикрившись законом), довівши, що це майно і підприємство – його власність. Колись і Янукович хапонув Межигір’я і навіть його собі привласнив через австрійські компанії, але нині ця земля знову належить громаді. Подібне очікує і пана Талалу, але це вже наступна історія про хапугу, який вірить, що хоч Януковича вже й нема, проте бандитські схеми ще працюють.



Коментарі

  -3 #1 Дмитрор 12 окт. 2014 г., 08:58:03
:lol:
Бред )
Так тонко та красиво можливо і Чорновола, Порошенка, Парубія та й Ляшка, вибачте "обгадити", вони також жили та працювали в часи Януковича......
Цікаво, а автор статі, та звмовник, де працювали та жили в часи диктатури Януковича?))
  +2 #2 Елена 13 окт. 2014 г., 08:35:01
Естественно, когда нужно обелить вора - всегда не правда. А ведь об этом и Цензор писал (кому нужно - погуглит - найдет), и предприниматели знают, что правда. А вот тем, кто заинтересован в том, чтобы вор шел во власть - нужно сразу говорить о том, что о "бедном гусаре" говорят неправду...
  +0 #3 Наблюдающий 14 окт. 2014 г., 17:08:15
Кстати, а почему таких вообще ЦИК регистрирует??? О какой чистоте рядов говорит президент????

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.