Корупціонери та представники колишнього режиму януковича не повинні очолювати ВНЗ

ochilniki yanuka

 
Корупціонери та представники режиму януковича не повинні обіймати керівні посади у вищих навчальних закладах. Про це заявив народний депутат - «ударівець» Валерій Пацкан, повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі партії «УДАР».


Народний депутат зауважив, що в парламенті зареєстрований відповідний проект закону «Про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» щодо недопущення до зайняття посади виконуючого обов’язки та обрання на посаду керівника вищого навчального закладу окремих категорій осіб», одним з авторів якого він є.

«Яким чином убезпечити наші університети від роботи в них злочинців, корупціонерів та представників колишнього режиму януковича? В цьому проекті закону ми пропонуємо позбавити можливості займати посаду ректора, проректора вищого навчального закладу низку осіб», - додав Валерій Пацкан.

Зокрема, це особи, які мають судимість або стягнення за корупційні правопорушення; голосували за диктаторські закони 16 січня 2014 року; були звільнені з державних посад (люстровані) відповідно до Закону «Про очищення влади». «Тобто, це ті особи, які працювали на високих державних посадах за часів януковича і не звільнилися за власним бажанням», -  наголосив народний депутат.

Пацкан зауважив, що ухвалення відповідного закону є однією зі складових тих необхідних для нашої країни реформ, які дадуть можливість забезпечити верховенство права, підвищать ефективність боротьби з корупцією, а також сприятимуть вихованню морально-етичних та професійних якостей у молоді.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.