Мін’юст спіймав Олену Лукаш на брехні про компенсації з боку України януковичу

mzs kordon

 

«Заяви Олени Лукаш про присудження компенсації з боку України януковичу є лише витвором її уяви», - заявив Мін’юст України.


У Мінюсті заявляють: «Жодних рішень Європейського суду про стягнення на користь януковича та його оточення з України хоча б однієї копійки, не кажучи вже про 6,3 мільйона гривень, не існує в природі. Так само як і рішень немайнового характеру проти України на користь вказаних осіб.

Зауважимо, що з текстами рішень Суду справедливості ЄС будь-хто може ознайомитися на офіційному сайті, де публікуються всі судові рішення.

Розповсюджена інформація представницею влади часів януковича, причетність якої до злочинів проти учасників Революції Гідності наразі вивчається слідством, є не більше ніж втіленням бажань адвокатів біглого президента та хворобливої уяви пані Лукаш.

Усі ці фантазії, так само як і інші схожі заяви прибічників колишньої влади, які час від часу з’являються у інформаційному просторі, переслідують лише одну єдину мету – всіма можливими засобами відбілити представників злочинного режиму януковича та забезпечити їх реванш і повернення до владних кабінетів.

Ми готові відверто поспілкуватися з януковичем відносно його претензій, якщо він особисто прибуде до України. Адже український народ і наші компетентні органи мають чимало запитань до колишнього президента.

Разом з тим слід зазначити: дійсно, у 2014 році Україна подала до суду ЄС клопотання про вступ у згадані пані Лукаш справи в якості третьої особи з метою захисту інтересів держави та недопущення зняття санкцій з януковича та його оточення.

Українській стороні вдалося налагодити ефективний механізм взаємодії з представниками сторони ЄС, які супроводжували дані справи. Саме завдяки такій взаємодії санкції проти колишнього керівництва країни не зняті Європейським Союзом, як би цього не хотілося пані Лукаш, януковичу та його оточенню.

Міністерство юстиції у вказаних справах діяло виключно в інтересах держави та українського народу в спосіб і в межах, які визначені законодавством. Натомість, бездіяльність держави у вказаних справах могла бути використана адвокатами януковича та його прибічників як додаткові аргументи на користь оскарження ними відповідних рішень про застосування санкцій».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.