Томенко подає в суд на злочинців, які порушують Конституцію - Порошенко і Гройсмана

pozov tomenko

 
Микола Томенко, якого «БПП» позбавив мандата, має намір судитися з Президентом України. Про це Томенко заявив в ефірі радіостанції «Голос Столиці».


«У понеділок я подаю до суду на Президента і голови ВР за незаконне ветування закону про профтехосвіту, так як Конституція дає право Президенту ветувати закони протягом 15 днів, а закон про ПТУ, який підтримали 297 депутатів, в тому числі і я, лежав у адміністрації президента 39 днів», - заявив Томенко.

Політик також припустив, що влада, порушуючи Конституцію, може заблокувати його картку для голосування.

«...Пізніше буде нова влада, я подам в суд, і ми відкриємо кримінальну справу проти злочинців, які порушують Конституцію», - додав Томенко.

Коментуючи скандальне позбавлення мандата, парламентарій підкреслив, що з'їзд не мав на це права.

«... Він може звернутися до ВР, до суду, інші установи, щоб вони забрали у мене мандат, і щоб я не заважав спокійно жити Президенту і його любим друзям, які поки займаються своїм бізнесом, а не українською державою. Я думаю, що ця їхня принципова позиція пов'язана з тим, що я намагаюся і намагався протягом останнього року переконати президента і його команду в тому, що пора б уже згадати свої обіцянки під час президентської та парламентської виборчої кампанії…», - запевнив Томенко, висловивши впевненість в тому, що дане рішення «не має якогось юридичного наслідку».

Нагадаємо, 25 березня партійний з'їзд «Блоку Петра Порошенка Солідарність» прийняв рішення про дострокове припинення депутатських повноважень парламентаріїв Миколи Томенка та Єгора Фірсова, які раніше покинули ряди однойменної фракції.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.