Скоро «рятівників Донбасу від хунти» все частіше знаходитимуть у придорожніх ровах

list zaharchenku

 

Два тижні поспіль російські окупанти «розважаються» тим, що гатять з густонаселених районів міста Горлівка по позиціях сил антитерористичної операції, а одного дня навіть розгорнули важку артилерію неподалік від передової патрульної бази СММ ОБСЄ (тоді бойовики використовували спостерігачів ОБСЄ в якості «живого щита»).

Російські найманці, звичайно ж, очікують на вогонь у відповідь і тримають напоготові засоби для того, щоб зафіксувати «криваві злочини ЗС України». Але, як вже неодноразово заявлялось, сили АТО не ведуть вогонь по районах, в яких проживає цивільне населення.

Це змушує бойовиків докладати все більше і більше зусиль для того, щоб спровокувати сили АТО на вогонь у відповідь. Але ці дії супротивника, які ставлять під загрозу життя місцевого населення, змушують останніх вдаватись до силового спротиву.

Кілька діб тому місцеві жителі Калинівського району в тимчасово окупованій Горлівці здійснили профілактичну бесіду з бойовиками, які навмисно обстрілювали сили АТО, щоб спровокувати вогонь у відповідь. В результаті «бесіди» три бойовики отримали важкі травми, на жаль, сумісні з життям.

Натомість місцеві жителі селища Південний (Стара колонія) міста Докучаєвськ Донецької області, після невдалого обговорення на місцевому рівні, підготували та направили на адресу голови так званої «ДНР» Захарченка відкритого листа. В якому місцеве населення ультимативно вимагає припинити практику облаштування своїх артилерійських позицій для обстрілів сил АТО в житлових кварталах мікрорайону.

Тим більше було роздратування місцевого населення, коли бойовики почали вести вогонь з території сільськогосподарського призначення, засіяної зерновими культурами, а сплюндровані важкою технікою та вогнем у відповідь поля вже не дадуть очікуваного врожаю. Тож не важко припустити, що населення окупованих територій Луганської та Донецької областей крім постійного ризику життю та здоров’ю, незабаром не буде чим нагодувати свої сім’ї...

У цілому слід зазначити, що тенденція до зародження на тимчасово окупованих територій народного спротиву незаконним збройним формуванням набирає чималих обертів.

Очевидно, що скоро «рятівників Донбасу від хунти» та «прихильників руського міра» будуть дедалі частіше знаходити в канавах та придорожніх ровах Донбасу.

Віталій Іванов, прес-офіцер УС СЦКК



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.