Головною військовою прокуратурою повідомлено про підозру у вчиненні розтрати бюджетних коштів в особливо великих розмірах 5 службовим особам Міноборони

gpu lutsenko zayava

 
Слідчими Головної військової прокуратури завершується досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами порушень вимог законодавства службовими особами Міністерства оборони України під час здійснення державних закупівель спеціальних засобів індивідуального захисту для потреб Збройних Сил України, що спричинило тяжкі наслідки.


Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, передають «Конфлікти і закони».

На підставі зібраних доказів повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, у тому числі тяжких та особливо тяжких, передбачених ч. 5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 367 (службова недбалість), ч. 3 ст. 425 (недбале ставлення до військової служби) КК України, п’ятьом колишнім і нинішнім керівникам Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що кожен з підозрюваних, зловживаючи службовими обов’язками або внаслідок недбалого ставлення до військової служби, порушуючи вимоги Податкового кодексу України, у травні-жовтні 2014 року підписали ряд договорів постачання бронежилетів і шоломів кулезахисних для потреб Збройних Сил України та платіжних документів, у яких ціну поставленого речового майна незаконно визначено з урахуванням податку на додану вартість.

Підписані документи стали підставою для незаконного перерахування комерційному підприємству з казначейського рахунку Міністерства оборони України бюджетних коштів на загальну суму 30,7 млн грн.

Тривають слідчі дії, спрямовані на викриття і притягнення до кримінальної відповідальності всіх осіб, причетних до вчинення злочинів, та забезпечення відшкодування завданих матеріальних збитків.

Довідково: санкції ч.5 ст.191, ч.2 ст.367 і ч.3 ст.425 КК України передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати посади на строк до трьох років та з конфіскацією майна, позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років, позбавлення волі на строк від 5 до 7 років відповідно.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.