Віталій Касько: Правоохоронна система залишається вірним псом влади

long read

 
Що може пов’язувати мене із вбивством Кеннеді та трагедією 9/11? На перший погляд, нічого. Але якщо глянути, з яким ентузіазмом доблесні правоохоронці арештовують моє майно, то я не здивуюся, якщо найближчим часом мені «шитимуть» участь і у цих злочинах.


Спершу була квартира, а тепер уже й автомобіль арештовано. Буду насолоджуватися користуванням своїм ноутбуком, бо скоро уже й до нього доберуться. Сміх та й годі. Але чомусь не смішно. Лячно від тупості тих, хто покликаний дбати про наш спокій.

Уже давно очевидно, що «відважні лицарі плаща та кинджала» з вулиці Різницької сумлінно виконують замовлення влади на те, щоб зробити моє життя якомога «приємнішим». Наче натякають мені: «Бачиш, добродію, не до тих лізеш зі своїми антикорупційними викриттями та критикою можновладців».

Про всяк випадок додам, що автомобіль я придбав ще тоді, коли працював адвокатом. І вказував його в усіх своїх деклараціях. Чи вмію я мандрувати у часі? Ні, але прокурори, мабуть, вважають, по-іншому: спершу я влаштувався на роботу у Генпрокуратуру і накрав там грошей (це, як я розумію, звична для них парадигма), а потім повернувся у минуле і на вкрадене придбав собі авто.

До «логіки» теперішніх прокурорів мені не звикати. Але на що сподіватися громадянам, які до цього не відчули на собі увесь «сервіс» правової і соціальної держави Україна?

Правоохоронна система залишається вірним псом влади, який готовий шматувати як людей, так і бізнеси. І вірні «порошенківці» разом з «луценківцями» добре це знають, тому що відчувають свою безкарність. Коли ми бачимо такі процеси у суспільстві, постає питання: а чи варто залишатися чесним та прозорим? Чи, можливо, від гріха подалі, краще приховати своє майно, бо хто його зна, що там у прокурора на думці?!

А тим часом, десь у паралельній реальності, прокурор Дмитро Сус, який записав свій автомобіль на 86-річну бабусю, продовжує спокійно працювати і виконувати нові замовлення керівництва. Бо з таким вірним «другом» керманичам країни не цікаво, звідки у людини, яка працює на державній службі, є кошти на Audi Q7. Дмитро людина «талановита» і «креативна», тому не виключаю, що заняття йогою допомагають йому геть нічого не їсти та все зароблене роками вкладати в авто представницького класу.

І на завершення, користуючись нагодою, переказую вітання пану Луценко, який на одній з перших прес-конференцій на посаді генпрокурора пообіцяв здолати корупцію у своєму відомстві. Юрію Віталійовичу, може, годі уже вести захоплюючі філологічні диспути з патроном усіх страусів України щодо того, чи є слово «покидьки» нецензурною лайкою? Може, саме час пошукати цих самих покидьків довкола себе. Повірте, хоч Ви їх і не бачите, але вони є!

Віталій Касько, facebook.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.