​Заяви президента Ізраїлю не мають нічого спільного з історичними реаліями

Промова ізраїльського президента Реувен Рівліна у Верховній Раді на роковини трагедії у Бабиному Яру однозначно не сприяє примиренню та неупередженому дослідженню трагедії 75-річної давнини.


Адже сивочолий політик не лише поклав частину вини за цей акт геноциду на Організацію Українських Націоналістів, але й дозволив собі висловитися про причетність всього українського народу до цього злочину.

Організація Українських Націоналістів (бандерівців) звертає увагу на те, що українців знищували у Бабиному Яру поруч з євреями. У тому числі й за те, що вони намагалися ховати євреїв від переслідування нацистською владою. У Бабиному Яру знайшли спочинок десятки чільних діячів націоналістичного руху, зокрема й видатна українська поетеса Олена Теліга.

Члени ОУН (б), бійці УПА, настоятелі УГКЦ неодноразово з ризиком для власного життя рятували представників єврейського народу, чому є багато свідчень і незаперечних доказів. А оскільки ані України як держави, ані української влади не було під час Другої Світової війни на теренах Києва, українці та Україна навіть з точки зору міжнародного права не несуть відповідальності за злочини нацистів та деяких колаборантів на території України.

Насправді метою ОУН завжди була боротьба за незалежну Українську Державу проти всіх імперій та окупантів, у тому числі проти нацистської Німеччини та Радянського Союзу.

В той же час, пан Рівлін обійшов мовчанкою той факт, що сучасна росія несе повну відповідальність за дискримінаційну антисемітську політику в часи Російської Імперії, у тому числі СРСР.

На жаль, заяви президента Держави Ізраїль зроблені на ґрунті цілеспрямованої масової дезінформації, яке ізраїльтяни його віку отримували десятиліттями з радянських пропагандистських джерел.

ОУН (б) рішуче відкидає звинувачення в колабораціонізмі й антисемітизмі і заявляє: біль через події в Бабиному Яру ізраїльського президента та всього єврейського народу не повинні тамуватися шляхом перекладання вини на інші народи та змушування їх до каяття.

Ще раз зазначимо, Організація Українських Націоналістів (бандерівців) разом з представниками всіх народів схиляє голову за невинно вбитими і поділяє цей біль з іншими, не залежно від національності.

Провід ОУН (б)

Реувен Рівлін. Фото rian.com.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.