​300 гуманітарних реанімобілів з Нідерландів, призначених для українців, застрягли на кордоні України

Звернення Фундації «Українці в Нідерландах» до Президента України П. О. Порошенка, Прем'єр-Міністра України В. Б. Гройсмана, Кабінету Міністрів України, Державної Фіскальної Служби України, депутатів Верховної Ради України, усього керівного складу Сумської області, засобів масової інформації України


24 вересня 2017 року о 12.00 год. за київським часом було розпочато процедуру повернення українській діаспорі Королівства Нідерланди (Фундація «Українці в Нідерландах») автомобіля швидкої допомоги (Merсedes Sprinter Ambulance 316 CDI, 2006 р.), який ми передали як гуманітарну допомогу Центральній Районній Лікарні м. Глухова (м. Глухів, вул. Інститутська, Сумська обл. 41400, код ЄДПРОУ 02007517).

Автомобіль швидкої допомоги ввозився на територію України на законних підставах згідно рішення про визнання його гуманітарною допомогою від 21 квітня 2017 р. № 679 Міністерства Соціальної Політики України. Серед тих, хто визнавав автомобіль гуманітарною допомогою та давав дозвіл на проходження процедури розмитнення, був і представник Державної фіскальної служби України. Однак, як тільки автомобіль опинився на території України, позитивне рішення було заблоковане на підставі того, що автомобіль швидкої допомоги не відповідає нормам ЄВРО-5.

Фундація «Українці в Нідерландах» довгих п'ять місяці робила все можливе, щоб добитися вирішення даної проблеми виключно законним шляхом. Ми зверталися за допомогою на усіх рівнях, просили про особисті зустрічі, готові були виступити ініціаторами змін до законів України, щоб автомобілі швидкої допомоги, які ввозяться легальним шляхом в Україну як гуманітарна допомога, виводилися з під норми про ЄВРО-5. На жаль, ми не отримали жодної реакції.

Українські можновладці на усіх рівнях щодня говорять про репутацію країни, про необхідність реформ та їздять по світу з простягнутою рукою, просячи нові і нові сотні мільйонів. Українська журналістика щодня говорить, що стоїть на сторожі інтересів простого народу і тримає владу на контролі. Наш досвід показав, що це лише пусті балачки та щоденний невпинний піар. Україні не потрібні ні реформи, ні позитивні зміни. Одне єдине речення могло б зробити більше, ніж усі ваші слова. Тисячі простих українців змогли б отримати якісні машини швидкої допомоги, які б могли рятувати життя у найкритичніші моменти. Адже, як виявилося, таких машин на українському кордоні стоїть близько 300. Ви, ті, хто добровільно взяв на себе відповідальність за Україну, ті , кого громадяни України обрали у владні органи, та зобов'язані думати та все робити як витягнути країну із глибочезної економічної та соціальної прірви, пробиваєте чергове дно своїми бажанням наживи, корупцією, тупістю і самозакоханістю. Ви створили для себе, своїх сімей та наближених заповідник «Євро-10» - проживаєте у закритих елітних містечках, лікуєтеся у кращих закордонних клініках. Ваші діти та дружини щодня постять у соціальних мережах фотографії, на яких видно, що продемонстрований рівень часто не відповідає офіційним доходам. Ви звинувачуєте українців у тому, що вони продають свої голоси, ведуться на популізм та шукають кращого життя в інших країнах. Але забуваєте, що лише ви і тільки ви винні у тому, що відбувається. Ви говорите «не розхитуйте човен», але своїми ж руками його топите.

Автомобіль від української діаспори Нідерландів повинен був обслуговувати жителів прикордонного міста, що знаходиться зовсім недалеко від українсько-російського кордону. Саме у Глухові розміщений 16-й батальйон 58-ї бригади ЗСУ. Своїм рішенням ви залишили і їх без такого необхідного сучасного автомобіля швидкої допомоги.

Фундація «Українці в Нідерландах» закликає усіх причетних до ситуації, що склалася, ТЕРМІНОВО У НАЙКОРОТШИЙ ЧАС проявити здоровий глузд і внести необхідні зміни для виконання усіх наказів, що стосуються автомобілів швидкої допомоги, які передаються Україні як гуманітарна допомога.

Автомобіль швидкої допомоги Merсedes Sprinter Ambulance 316 CDI, 2006 р. проїжджатиме Польщею, Німеччиною та Нідерландами. Фундація «Українці в Нідерландах» зробить усе можливе, щоб ті, хто допомагають Україні в цих країнах, дізналися про реальну ситуацію та винесли на міжнародне обговорення доцільність продовження надання гуманітарної допомоги Україні.

Джерело: Olena Terestchenko

Merсedes Sprinter Ambulance 316 CDI. Фото facebook.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.