​На Львівщині українці заблокували проїзд через прикордонні пункти пропуску

Сьогодні, 3 лютого, близько 10:20 мешканці прикордонних районів перекрили дорогу поблизу пункту пропуску «Шегині» на українсько-польському кордоні. За інформацією прес-служби Патрульної поліції Львівщини, участь в акції беруть близько 20 осіб, які ходять по пішохідному переході. Учасники акції обіцяють кожні 15 хв. пропускати до кордону по кілька автомобілів, повідомляє zaxid.net.


Близько 11:00 години стало відомо про те, що перекрили також і дорогу до пункту пропуску у Раві-Руській. Там близько 30 осіб безперервно ходять по пішохідному переході. Вони також пообіцяли кожні 15 хв. пропускати до кордону один автомобіль.

Один із організаторів акцій Володимир Васьків 2 лютого заявляв, що перекриття дороги триватиме до 18:00. «Буде трошки проблема, щоби люди відчули, що то непорядок, що той закон із часом на них також буде впливати, коли поїдуть щось собі купити на суму понад 50 євро. Чому ми не можемо на 500, до 500 євро, як було, купити товар і поїхати собі спокійно в Україну?» – заявляв Володимир Васьків.

Зазначимо, ці акції організовані людьми, які незадоволені законом про новий порядок перетину кордону, запровадженим для боротьби із малою контрабандою.

Перекриття доріг планувалося ще на минулі вихідні, однак мітингувальники тоді вирішили перенести протест ближче до засідання Верховної Ради, яке відбудеться 6 лютого. Їхні вимоги тоді також змінилися і зараз головною із них є скасування норми про «24 години» перебування за кордоном. У Верховній Раді наразі зареєстрований законопроект народного депутата з Львівщини Андрія Антонищака, який і пропонує скасувати цю норму.

Додамо, мешканці прикордоння уже двічі протягом січня блокували дороги до пунктів пропуску, протестуючи проти зміни правил ввезення товарів в Україну, що почали діяти з початку року. Окрім цього, 30 січня вони на кілька годин заблокували дорогу до пункту пропуску у Раві-Руській, протестуючи проти роботи митників та СБУ. Сьогодні, 3 лютого, відбувається вже четверта з початку року акція протесту мешканців прикордонних районів.

P. S. Близько 13:00 учасники протесту розблокували дорогу біля пункту пропуску у Шегинях. За інформацією Патрульної поліції Львівщини, під час акції протесту були лише невеликі конфлікти між водіями та учасниками мітингу, які дуже швидко вирішувалися. Загалом ситуація була спокійною. Водночас перекриття дороги після цього почалося біля третього пункту пропуску – у Краківці. Там також близько 20 осіб почали безперервно ходити по пішохідному переході.

Фото патрульної поліції Львівської області



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.