​Викрадених соратників Саакашвілі депортували з України літаком Нацгвардії - документ

У Державній міграційній службі і Головному управлінні Нацгвардії підтвердили, що викрадених грузинів-соратників лідера РУХУ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі депортували літаком Нацгвардії, а влада назвала це «безкоштовною допомогою в перевезенні громадян». Про це йдеться в отриманій через сім місяців після інциденту офіційній інформації від представника Уповноваженого ВРУ з прав людини, повідомляє прес-служба партії РУХ НОВИХ СИЛ.


У документі повідомляється, що 21 жовтня 2017 року трьох громадян Грузії, прибічників РНС та Михайла Саакашвілі, незаконно викрали та примусово вивезли літаком Ан-74, що належить Нацгвардії України.

«Тільки через сім (!) місяців через Уповноваженого з прав людини вдалося офіційно отримати відповідь про те, як та за який рахунок вивозили з України викрадених 21.10.2017 р. громадян Грузії. Виявляється, їх просто «підвезли» літаком Ан-74, який належить Національній гвардії України», - зазначив адвокат Павло Богомазов.

Зокрема, згідно відповіді Головного управління Нацгвардії України, літак Ан-74 здійснив рейс «з метою забезпечення візиту делегації Міністерства внутрішніх справ України до міста Тбілісі».

«Цей літак призначений виключно для перевезення особового складу та вантажів Нацгвардії, СБУ, МВС. Однак цей літак, як державно майно, незаконно використали у політичних цілях», - коментують в РНС.

Крім того, Державна міграційна служба стверджує, що 21.10.2017 троє громадян Грузії «вилетіли з України повітряним транспортним сполученням «Київ-Тбілісі».

«Тобто, нібито грузинів ніхто не змушував робити виліт, нібито вони самі вилетіли. Проте насправді їх викрали на вулиці та силою, з мішками на голові та кайданках, відправили до Грузії, за особистим розпорядженням Порошенка», - відзначають у партії.

«От так цинічно та протиправно, із використанням державних ресурсів, здійснюють політичне переслідування Саакашвілі та його прибічників», - каже Богомазов.

Нагадаємо, 21 жовтня 2017 року громадяни Грузії Давід Макішвілі, Міхеіл Абзіанідзе та Георгій Рубашвілі були незаконно викрадені в Києві та з мішками на головах і зі зв’язаними кінцівками доставлені літаком Національної гвардії в Тбілісі.

Один з лідерів РНС народний депутат Юрій Дерев`янко 23 жовтня звернувся до генпрокурора Юрія Луценка з повідомленням про вчинення кримінального правопорушення під час незаконного викрадення трьох громадян Грузії на території України, однак ГПУ не вносила відомості до ЄРДР протягом тривалого часу.

Пізніше слідчий суддя Печерського суду Олеся Батрин своєю ухвалою зобов’язала ГПУ розпочати кримінальну справу.

Фото info.rns.org.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.