​Всесвітньо відомий адвокат, який засудив Піночета, взявся за Порошенка

Українська влада порушила норми міжнародного права, низки конвенцій та пактів, намагаючись позбутись борця з корупцією – Михайла Саакашвілі. Європейські країни повинні реагувати на зловживання та порушення прав Саакашвілі та сприяти його поверненню. Про це заявив всесвітньо відомий юрист, професор Джефрі Робертсон під спільної прес-конференції з лідером РНС Михайлом Саакашвілі у Гаазі, повідомляє прес-служба партії РУХ НОВИХ СИЛ.


«Внесок Михайла Саакашвілі в європейське право дуже значний, він відомий борець з корупцією і за справедливість, він привів Грузію на шлях демократизації, має репутацію чесної та справедливої людини. Я вивчив всі факти щодо Михайла Саакашвілі і прийшов до висновку щодо серйозних порушень норм міжнародного і європейського права. Європа та інші країни повинні реагувати на зловживання та порушення прав Саакашвілі в Україні», - заявив Джефрі Робертсон.

Джефрі Робертсон відзначив, що саме боротьба Саакашвілі з корупцією стала причиною порушення його прав українською владою.

«Олігархи-тирани в Україні впливають на посаду Президента, мають вплив на ЗМІ. На посаді губернатора Саакашвілі почав боротись з цим та дійшов до висновку, що Порошенко причетний до корупції та блокував реформи. Саакашвілі намагався зробити владу неупередженою, але Порошенко сказав, що деякі з його друзів не повинні підпадати під це, таким чином він перешкоджав проведенню антикорупційних реформ з боку Саакашвілі. У липні 2017 року Президент свавільно позбавив його громадянства, це було порушення великої кількості норм міжнародного права, Порошенко призвів до того, що Саакашвілі зараз немає взагалі громадянства. Це було зроблено для того, щоб помститись Саакашвілі за його боротьбу з корупцією, покарати його», - наголосив Робертсон.

Він відзначив, що українські суди залежні від влади і не можуть скасувати це рішення.

«У судовій системі будь-якої іншої країни це рішення було б скасовано, бо воно було незаконним. На жаль, на українських суддів дуже впливає влада і вони не мають повноваження скасувати наказ Президента», - пояснив юрист.

«У лютому ми побачили незаконну поведінку Порошенка і влади, коли Саакашвілі примусово відправили до Польщі та заборонили повертатись до України. У моєму юридичному висновку я вказав про серйозні порушення норм міжнародного права, конвенцій та пактів, стороною яких є Україна. Українська влада винна у цих порушеннях», - додав він.

Джефрі Роберстон запевнив, що міжнародна спільнота повинна докласти усіх зусиль, аби відновити права Саакашвілі та сприяти його поверненню в Україну.

«У Страсбурзі є ефективні суди, але звернення до міжнародних судів можливе лише після вичерпання всіх національних способів захисту. Саакашвілі намагався використати внутрішні засоби захисту в Україні, але судді відмовляли йому або затягували розгляд його справи. В Україні не існує прецедентів щодо захисту прав людини від свавілля Президента і влади. Маємо зробити все з європейською спільнотою, аби дозволити Саакашвілі повернутись в Україну і продовжувати свою політичну діяльність. Ця справа в Україні заангажована, не може бути об’єктивною через багатьох зацікавлених осіб. Але такі дії української влади є порушенням демократичних прав і свобод. Мають бути здійснені дипломатичні кроки, аби Україна дозволила йому повернути своє громадянство та повернутись в Україну», - заявив він.

Фото зі сторінки Facebook



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.