​Україна - на 11 місці в рейтингу паспортів, укладеного Passport Index

Україна перебуває на 11 місці в рейтингу паспортів, укладеного Passport Index на основі даних 193 країн-членів ООН. За українським паспортом можна подорожувати без візи до 70 країн, 41 країна видає візи після прибуття і 87 країн вимагають від українців отримувати візу перед приїздом, йдеться у рейтингу, повідомляє «Голос Америки».


На першому місці рейтингу - Нова Зеландія. За паспортом цієї країни можна подорожувати до 86 країн світу без візи. Друге місце поділили Німеччина, Австрія, Люксембург, Швейцарія, Ірландія, Японія, Південна Корея та Австралія. На третьому місці - Швеція, Бельгія, Франція, Фінляндія, Італія та Іспанія.

Укладачі індексу наголосили на тому, як вплинула пандемія COVID-19 на рейтинг, відзначивши, зокрема, що США опинились на 21 місці рейтингу, хоча раніше американці могли без візи подорожувати до 80 країн, а Японія також посунулась з першого місця. «Дані чітко свідчать: через тимчасові заборони на подорожі та візові обмеження багато країн, які раніше мали потужні паспорти, тепер перебувають внизу рейтингу».

росія посідає 24-те місце - 112 країн вимагають від росіян отримати візу перед прибуттям. На останньому місці в рейтингу паспортів - Афганістан та Ірак. Власники паспортів цих країн можуть без візи подорожувати лише до 31 країни.

Фото AFP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Полковник ЗСУ у запасі та військовий експерт Роман Світан у новому воєнному зведенні на 11 жовтня розповів про наступні події на фронті:

детальніше

Опитування

Чи підтримуєте Ви ідею влади продавати українські безпілотники за кордон?

Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.