Реакція на опитування від Зеленского: Стефанчук – за, Разумков виявився більш законослухняним

Нинішній склад ВР, в якому велика кількість юристів, цілеспрямовано подекуди демонструє повне ігнорування Законів України та діяльності конституції. І часто громадяни задають питання: то якими ці юристи були до потрапляння в ВР- рєшалами?


Загалом, Володимир Зеленський, котрий сам неодноразово демонстрував як ігнорування думки суспільства, так і ігнорування законів та Конституції, вчергове поставив суспільство у ступор своїм зверхнім ставленням до закону і продемонстрував, що вважає, що має право перевищувати і так занадто великі повноваження президента України.

Однак у самій ВР, видко, думки з приводу опитування запропонованого Зеленским – розділились. Так, колишній юрист Стефанчук, в одному з телеефірів наголосив, що запропоноване Зеленським опитування спрямоване на те, аби дізнатись громадську думку і не є «референдумом», однак, посилаючись на те, що держава вперше хоче почути думку громадян, але все ж обумовився, що таке опитування «пробник референдуму».

Куди більш поміркованим і законослухняним на його тлі виглядає Голова Верховної Ради Дмитро Разумков, коментуючи питання можливості проведення опитування громадської думки у день виборів.

На брифінгу, що відбувся 14 жовтня він зазначив: «Ми як Верховна Рада до цього процесу, в цілому по Конституції не долучені. Якщо ми говоримо про кошти, то державним бюджетом, або змінами до бюджету такі питання не вносилися. Станом на сьогодні ініціатив, які були б зареєстровані в якості змін до бюджету, головного фінансового документу держави, також немає».

Також Голова Верховної Ради достатньо чесно визнав, що закону, котрий дозволяв би ЦВК проводити на виборчих дільницях такі опитування, не існує.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Полковник ЗСУ у запасі та військовий експерт Роман Світан у новому воєнному зведенні на 11 жовтня розповів про наступні події на фронті:

детальніше

Опитування

Чи підтримуєте Ви ідею влади продавати українські безпілотники за кордон?

Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.