​Хуцпа як правило та ідеологія Зеленського і його команди, або Данилюк як приклад зупинення гопників

Те, що відбувається в країні останні два роки, найкрасномовніше можна висловити лише єврейським словом хуцпа, котре на івриті дуже багатогранне і означає повний спектр людських якостей в одному терміні: невігластво, безцеремонність, нахабство, безпардонність, хамство, повне лицемірство і неповага до інших заради отримання потрібного людині, яка проявляє ці якості, результату.


Звісно, кожна з цих рис притаманна більшості людей, але в команді Зеленського зібрались ті, у кого всі ці риси проявляються одночасно, а тому вони і не мають совісті, честі, здорового глузду, бо до свого результату йдуть не лише по головах, але й по трупах.

Колись у соціальних мережах виклали ролик, як викладає Мілованов у своїй школі з дуже пафосною назвою «Школа економіки». І якщо той ролик дивились люди, яких не виховували покидьки і які самі такими не є, вони від здивування могли впасти під стіл, оскільки у викладеному матеріалі від проФФесора Мілованова – нуль знань з економіки, однак Мілованов вчить людей, котрі прийшли отримати знання саме з цієї галузі, що для кар'єри потрібні не знання та навички, а – хуцпа, набір найогидніших людських якостей, котрі перетворюють людину на мерзотника.

Підлість, брехня, невігластво, неповага та відвертий цинізм стали візитівкою цієї влади не лише в середині країни, а й у міжнародній політиці. На який прокол, скандал, або треш не подивись, усюди пробивається хуцпа.

Інститут репутації в країні - знищено, а на точку зору громадян взагалі ніхто не звертає уваги. Гопота, що захопила владу, нахабно відправляє суспільству лише один меседж: а що ви нам зробите?

І, дійсно, що можуть зробити громадяни в країні, де не працює жодна гілка влади, де прокурор, суддя, правоохоронець, чиновник, податківець, депутат сидять на своїх посадах лише заради власного збагачення, яке треба організувати за будь-яких обставин? Що може зробити громадянин в країні, де гарант конституції її постійно і демонстративно порушує та безперервно бреше? Що може зробити громадянин в країні, де правоохоронець не захищає від гопника, а сам є гопником, котрий може вкрасти, побити, а то й вбити?

Що може зробити громадянин в країні, де гопники захопили владу і нахабно демонструють хуцпу?

Однак на ці питання 30 липня 2021 року дав відповідь Колишній секретар РНБО Олександр Данилюк. І хоча сам він особисто розділяє такі самі принципи, однак по відношенню до себе такого не допускає. Це прекрасно ілюструється бійкою між дебілом (як він сам себе визнав) Міловановим та безпосередньо Данилюком.

Насправді, будь-яка нормально вихована людина, знаючи, що вона зробила підлість іншій, все ж не порушує певних рамок. Однак Мілованов, котрий живе саме за правилами хуцпи, рамок не мав і не має, а тому, чудово знаючи ставлення Данилюка до нього, скоріш за все, без запрошення завітав до Данилюка на день народження. Зі сторони така поведінка Мілованова сприймається як бажання безкоштовно і на халяву поїсти, будучи впевненим, що усі інші присутні на цій вечірці, з поваги до іменинника, ввічливості та такту нічого самому Мілованову не скажуть. Ось це і є та хуцпа, котру Мілованов продемонстрував і яку транслює на українське суспільство вся влада Зеленського: нахабство без міри з повною впевненістю у безкарності.

Однак Данилюк, котрий сам не проти демонструвати хуцпу, на своєму дні народженні та ще й по відношенню до себе хуцпи чомусь не стерпів. Говорять, що обидва любителі хуцпи з'ясовували стосунки відносно того, хто з них був більше на Майдані (а такі заявки для тих, хто там готовий був вмерти, тепер спонукають їх мовчати про свою дотичність до Майдану), а також, що Мілованов, котрий за гроші продасть і свою рідну маму, звинуватив Данилюка в тому, що той працював на януковича.

Данилюк, котрий, як і більшість тих, кого привів Порошенко і Зеленський, дійсно співпрацювали з владою януковича. Навіть Порошенко не соромився бути в уряді гопника. А сьогодні, коли при владі вже відверті гопники, чого соромитись?

Утім, як побачило суспільство, ті, хто живе за правилами хуцпи, якось не дуже готові і не хочуть, аби хуцпу застосовували по відношенню до них, а тому реагують на таку поведінку так, як і повинні реагувати адекватні люди: дають по пиці. Аналогічний вчинок по відношенню до гопника світ вже бачив, коли Ердоган дав по пиці путіну (щоправда не буквально, а військовими діями в Карабасі). З чого українському суспільству треба зробити тільки один висновок: хуцпу можна зупиняти, і приклад Данилюка повинен стати аксіомою у спілкуванні з любителями її демонструвати, а інакше вони не зупиняться, бо, як пишуть у соціальних мережах, «гопота - сочинська, криворізька, литовська завжди приходить до тями лише тоді, коли отримує гідну відсіч. А до тої дивовижного миті, допоки відсічі немає, вони живуть за принципом: «без лоха і життя кепське».

Оксана КОТОМКІНА, Конфлікти і закони

Фотоколаж Конфлікти і закони



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.