Бізнес жалкує, що повірив в Зеленського

Багато бізнесменів повірили Зеленському у 2019 році. Це факт. Багато бізнесменів про це вже пожалкували. Це теж факт. Перше, що зробив Зеленський після перемоги на виконання своїх передвиборчих обіцянок - сказав, що не буде виконувати одну з них, а саме обіцянку ввести податок на виведений капітал (ПнВК) замість податку на прибуток. Це був дзвіночок бізнесу, що можна вже починати жалкувати про свій вибір. Тільки дзвіночок. Потім прийшов Гетьманцев, і дзвіночки змінилися справжнім набатом. Для всього бізнесу, байдуже, хто за кого там голосував.


З самого початку року, коли стало остаточно зрозуміло, що ДФС припиняє існування як таке і замість нього буде БЕБ, Бюро економічної безпеки, помираюче ДФС почало торбити бізнес як у старі (не)добрі часи 2012-13 років. Вони передають сигнал. Сигнал такий: ви будете платити нам чорним налом, навіть якщо платите державі по-білому. А якщо буде політична команда, то ми вас висушимо, навіть якщо ви нам платите. І В БЕБ ЦЕ ПРОДОВЖИТЬСЯ.

Давайте згадаємо, як по свистку фіскали з СБУ напєрєвєс почали торбити оточення Кличка. Тупо по свистку. Не було свистка – не торбили, злетіла зелена ракета – почали. Буде відбій – перестануть.

Це відбулося не тому, що ДФС або СБУ хотіли припинити якісь махінації (вони не хочуть припиняти махінації, см."Вєлюр"), це відбулося тому, що вони відпрацьовували політичне замовлення і схиляли Кличка до співпраці. Можливо, навіть схилили.

23 червня 2021 року в магазинах Всі. Свої та на складі пройшли обшуки податківців. Співробітники ДФС заблокували роботу магазинів, затримали співробітників та вилучили комп'ютери, документи і готівкові кошти.

Це відбулося, звичайно, помилково. Але це припинилося не тому, що ДФС визнала свою помилку, а виключно тому, що Всі Свої - патріотичний бізнес високої медійності, і в соцмережах почався шторм, який і змусив ДФС відкотитися. Не ДФС відкотилося. Громадяни відкотили вручну.

25 серпня гральна компанія «Сео кор» отримує ліцензію на гральний бізнес. Все офіційно, все ок. За тиждень – один тиждень рівно – Державна фіскальна служба заламується до них у офіс, виймає комп‘ютери, документи, «маскі-шоу», вся фігня. ДФС ще й на своїй сторінці пост написало, героїчний. І цілу медійну кампанію стосовно цього провели, на різних сайтах. Знаєте, про що? Про те, що вони, ДФС, героїчно припинили роботу нелегального грального бізнесу. Який вже легальний. Але двері вибивали, як нелегальному.

Це відбулося чому. Тому що це – сигнал усім, хто хоче мати легальний бізнес.

Це відбулося тому, що якщо ти при Зеленському та Єрмаку ти хочеш працювати легально і жити чесно, то ти будеш платити вдвічі більше: і легальні податки, і нелегально мусорам. Або тобі будуть вибивати двері ДФС. Або — потім — БЕБ замість ДФС, бо судячи з того, як всі чорти з ДФС, СБУ та МВС ломанулися до БЕБ.

Так є. І так, схоже, буде. Якщо ми на виборах до РГК БЕБ не зможемо зробити диво. Я знаю, що мене читає бізнес. Я хочу сказати ось що: завтра і ще два дні після того нам потрібні ваші голоси. На виборах до РГК БЕБ. І вам вони потрібні. Якщо ми будемо там – у вас буде шанс. Не будемо – не буде. Потрібні ваші голоси. Завтра. Більше, більше голосів. Всі ті голоси, що ви зможете знайти. Тому що старі недобрі часи повертаються. Вже повернулися. І між ними та вами – лише тоненька червона лінія. Наша лінія. Давайте ваші голоси. Завтра.

Юрій Гудименко



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.