ОБСЄ: Місія фіксує порушення режиму припинення вогню

На підставі інформації, що надійшла від моніторингових команд станом на 19:30 26 вересня 2021 року (за східноєвропейському літньому часу). Ця публікація надається для ЗМІ та широкої громадськості. Офіційною версією є текст англійською мовою

Короткий виклад

З вечора 24 по вечір 26 вересня в Донецькій області Місія зафіксувала 393 порушення режиму припинення вогню, в тому числі 118 вибухів. За попередній звітний період в цій області зафіксовано 113 порушень режиму припинення вогню.

З вечора 24 по вечір 26 вересня в Луганській області СММ зафіксувала 201 порушення режиму припинення вогню, в тому числі 12 вибухів. За попередній звітний період в цій області зафіксовано 37 порушень режиму припинення вогню.

Місія підтвердила інформацію про дві жертви серед цивільного населення в непідконтрольних уряду Донецьку.

Спостерігачі уточнювали повідомлення про пошкодження житлового будинку в підконтрольному урядові Щастя Луганської області.

СММ втратила контроль над просторовим положенням БПЛА малого радіусу дії біля південного краю ділянки розведення в районі Золотого Луганській області.

Місія продовжувала здійснювати моніторинг на ділянках розведення сил і засобів в районах Станиці Луганській, Золотого і Петровського.

СММ сприяла встановленню локального режиму припинення вогню і здійснювала моніторинг його дотримання для забезпечення функціонування, облаштування та ремонту життєво важливих об'єктів цивільної інфраструктури.

Місія продовжувала спостерігати за ситуацією з цивільним населенням, в тому числі на 4 КПВВ, а також на 3 відповідних блокпостах збройних формувань в Донецькій і Луганській областях.

У Донецькій області спостерігачі відвідали 3 неконтрольованих урядом пункту пропуску на кордоні, а також здійснювали моніторинг у районах біля кордону з Російською Федерацією в Донецькій області.

СММ здійснювала моніторинг ситуації з безпекою на сході і південному сході Херсонської області.

Свободу пересування Місії як і раніше обмежували, зокрема на блокпостах збройних формувань поблизу Старомихайлівці і Шевченка, а також в Григорівці Донецької області. БПЛА СММ знову неодноразово піддавалися глушіння сигналу.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.