​Слуги народу піймали антивакцинатора

Якщо серйозно, то причина низької вакцинованості населення – це недовіра. А от у чому причина недовіри?


Можна скільки завгодно хаяти «тупий нарід». Але зараз нам вакцинуватися пропонують ті ж самі політики, хто раніше забороняв бігати у скверах і парках.

Іншими словами, не в останню чергу довіру до вакцинації підриває саме панівне політичне угруповання, котре діє проти епідемії поліцейськими, і до того ж антинауковими методами.

Якщо ще додати агресію, котру я спостерігаю у ФБ проти так званих антиваксерів, то не дивно, що антиваксери нікого не слухають. Агресія вбиває комунікацію.

А міг би Зеленський і компанія діяти науковими, медичними та інформаційними методами. У нас ціле міністерство інформаційної політики існує на чолі з досвідченим (тут без іронії) журналістом Олександром Ткаченком. Але до позавчора воно робило вигляд, що епідемія – це не його питання.

Що б я робив би на місці влади:

1. Обов’язково пропускав би усіх, хто іде на вакцинацію, через консультацію лікаря. Зараз у нас щеплять усіх, кого попало, безконтрольно. А це інколи закінчується тяжкими наслідками, бо кожен організм – система з індивідуальними особливостями, і має бути попередній аналіз з боку фахівців, чи безпечно приймати препарат. Інформація про такі випадки розповсюджується прекрасно, повірте.

2. Провів би кампанію проти агресії щодо вакциноскептиків. Ми хочемо їх захейтити чи переконати? Давайте визначатися. Показував би приклад, як спілкуватися в позитивному ключі.

3. Обов’язково запровадив би стимули для тих, хто перехворів, іти і отримувати відповідний сертифікат. Хоча б на рівні інформаційної кампанії. Держава має демонструвати піклування, а не бажання потратити якомога більше коштів на ліки.

4. Врешті, провів би глибинну соціологію, фокус-групи – хто і як вакцинується. Хто і як не хоче, чому і т. п. Це б дало дані для подальшого формування державної політики. А нині держава сліпа і глуха у цій сфері.

Ihor Lutsenko, fafcebook.com

Фото зі сторінки ФБ Ihor Lutsenko



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.