​Україна: свідоме розпалювання ворожнечі. Країну готують до розколу?

Світова історія знає багато фактів сегрегації: рабство, кріпацтво, апартеїд, або расова сегрегація в США, з котрою покінчили майже нещодавно, лише 57 років тому. Однак у наші дні знову постало питання сегрегації. Тільки цього разу примусовий поділ людей на групи відбувається не за расовими чи етнічними ознаками, а за біоетичними: вакцинований-не вакцинований.


В Україні вже існує соціальна сегрегація, коли депутату, високопоставленому чиновнику, судді, прокурору, представнику податкової або поліції та їхнім дітям, котрих називають мажорами - можна все. Система їх не карає, вона лояльна до будь-яких проявів аморальності і підлості цих осіб до іншої категорії людей, яких Ющенко назвав «маленькими українцями».

Але система вирішила піти далі. Мало розколу на помаранчевих і голубих, на наших та не наших, так ще й почалось заохочення поділу на вакцинований-не вакцинований.

І все дедалі частіше те, що відбувається в Україні, починає нагадувати ситуацію, котра розвивалась у Руанді, коли народність хуту, що представляла більшість у цій країні, почала розпалювати ворожнечу проти іншої народності - тутсі.

Задля розколу і розпалу ворожнечі були задіяні засоби масової інформації, але найбільше прославилось «Радіо тисячі пагорбів», котре не лише сформувало ідеологічне підґрунтя для геноциду народності тутсі, воно ще й заохочувало їх вбивати.

Сьогодні в розколі суспільства на «свій-чужий», «світлий-рябий», «правильний-неправильний», «вакцинований-невакцинований» теж беруть участь українські засоби масової інформації. І не лише українські, а й українські редакції «Радіо Свобода» та «Голосу Америки», що не може не дивувати, оскільки ці редакції взагалі повинні дотримуватись стандартів, котрі направлені на об'єднання, а не роз'єднання суспільства.

Але мова ворожнечі вже увійшла до лексикону українців, а ЗМІ лише підігрівають ненависть тих, хто зробив щеплення добровільно, та тих, кого змусили, проти тих, хто не бажає брати участь у цьому експерименті.

Експеримент з розколу вже набирає шалених обертів. Вже не стоїть питання вакцинації чи не вакцинації, воно набуло куди більш ширшого поняття, коли той, хто став на захист своїх прав, або просто не бажає з якихось причин вакцинуватись, стає ворогом і піддається цькуванню.

Саме заради заохочення цькування були створені такі пропагандистські слова як «ативаксер» та «антивакси». Ці слова позначають інакших, тих, на яких система дала дозвіл на переслідування та булінг, а підтримується це все психозом, що нав’язується засобами масової інформації.

І в країні, в якій іде війна, створилась ситуація, коли суспільство свідомо розколюють на гарних та поганих, розпалюючи ненависть та заохочуючи як до цькування, так і до підтримки сегрегації з порушенням прав людини на базові права: можливість вільно пересуватись, працювати та заробляти собі на життя.

Дивно, але одні і ті самі люди та громадські організації, засуджуючи порушення конституції та законів владою в одних питаннях, свідомо підтримують порушенні конституційних прав людини у питанні вакцинації. Одні і ті самі люди критикуючи російські ЗМІ за мову ворожнечі, - запроваджують і підтримують її в Україні. Одні і ті самі люди, котрі засуджують булінг у школах та на робочих місцях в одних питаннях, заохочують його і підтримують у питанні щеплення.

Найстрашніше, що одні і ті самі люди, засуджуючи Третьякову за вислови відносно дітей другого сорту та слів щодо смерті депутата Полякова, - підтримують сегрегацію осіб, котрі згідно закону мають право не брати участь у клінічних випробуваннях лікарських засобів проти ковід 19. І це за умови, що вони в курсі, що постанови Кабміну, - незаконні, що локдауни вводились – незаконно, що поліція сьогодні поводить себе – незаконно, перевищуючи повноваження, і що ніякі люди не мають права зупиняти інших, вимагаючи якісь сертифікати, які порушують медичну таємницю. Але їх подібна незаконність і порушення прав людини – не турбує. Вони лише за таку сегрегацію.

Причому не просто сегрегацію. Вони чудово знають, що серед людей є багато тих, яким може бути протипоказана вакцинація з медичних показань, тих, хто просто вимагає дотримання закону, але вони підтримують позбавлення цих людей роботи, права пересування, а, отже, і права на існування. Тобто: так само, як і Третьякова, вважають тих, хто вимагає дотримання своїх конституційних прав - людьми другого сорту. Але, щоб виправдати свою аморальність, вони не посилаються на вищезгадані групи. В усіх своїх зверненнях вони роблять акцент на психічно хворих та віруючих, розказуючи про чіпи, шапочки з фольги та ДЖ 5, і ні слова про Верховенство права, про дотримання медичної таємниці, про законність, про права людини і про 5 ст. Нюрнбергського кодексу, що «жоден експеримент не повинен проводитися у разі, якщо «a priori» є підстави припускати можливість смерті або інвалідного поранення випробуваного; винятком, можливо, можуть бути випадки, коли лікарі-дослідники виступають як піддослідні під час проведення своїх експериментів». Як і не згадують заяву уповноваженої з прав людини, що «будь-яке обмеження у правах осіб, які не вакцинувалися, є неприпустимою і прямо порушують норми Конституції».

Знають ці люди і про існування «піраміди ненависті».

За цією пірамідою українське суспільство вже дійшло до рівня, коли одна категорія населення спокійно сприймає і підтримує рівень дискримінації іншої, не вакцинованої групи населення. До геноциду лишилась лише одна щаблина.

При цьому ті, хто говорить про заборону цензури, дуже легко у питаннях теми ковід її підтримують, як і дезінформацію. Так, наприклад, найчитабельніші українські ЗМІ поширили інформацію, що ЕСПЛ дозволив вакцинування від ковід, посилаючись на рішення ЕСПЛ по Чехії, тоді як насправді на сайті ЕСПЛ вказано: «Зазначене рішення ЄСПЛ, тим не менш, не слід трактувати як карт-бланш для держав щодо введення обов’язкової вакцинації в умовах існуючої епідемії Covid-19».

ЄСПЛ спочатку зазначив, що справа стосується виключно «стандартної і планової вакцинації дітей від хвороб, які добре відомі медичній науці» і проти яких вакцинація вважається ефективною і безпечною.

Таким чином, ми приходимо до розуміння, що відступ від права на добровільну вакцинацію, можливий тільки в разі, якщо щеплення є плановою вакцинацією від добре вивченої хвороби, ефективною і безпечною вакциною.

Другим критерієм, важливим для відступу від права на відмову від вакцинації, буде очевидність суспільного блага через обмеження прав, а саме те, що такі обмеження очевидним чином допоможуть вирішити ту проблему, з якою зіткнулися держава і суспільство, тобто, в нашому випадку, зупинити пандемію, або значним чином знизити її наслідки.

Чи можна вважати існуючі на даний момент у світі вакцини проти SARS-CoV-2 відповідними критеріями ефективності та безпеки?» https://www.echr.com.ua/vakcinaciya-vid-covid-19-pravove-obґruntuvannya-vidmovi-i-zaxist-vid-podalshoї-diskriminaciї/. Та сама ситуація з посиланнями на інші закони, конституцію України та міжнародні документи з прав людини.

Однак дезінформація, залякування, заохочення ворожнечі продовжується. І вже велика кількість людей вимагає від інших написати відмову від госпіталізації в разі захворювання, вимагає таких людей відправити в гетто, наголошує, що можете пухнути з голоду без сертифіката, поки будете доводити свою правоту в ЕСПЛ. Що це? Лишився ще один крок. Раніше звучало: «бей жидов, спасай россию», а нині йде підґрунтя для формування думки та заклику: «вбивай антиваксів, рятуй Україну»? І певна кількість людей, які мають у своїй психіці нахил до садизму та соціопатії, вже готові кидатись на інакших, бо це - заохочується і навіть вводиться в поняття норми.

При цьому, ці люди чудово знають, що вакцинування не стало чарівною пігулкою, що вакциновані хворіють та заражають, а лікар-епідеміолог, доктор медичних наук, професор, завідувачка кафедри епідеміології Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького, головний спеціаліст МОЗ зі спеціальності «Епідеміологія» Наталя Виноград в ефірі радіо НВ заявила, що необхідно звертати увагу на протипоказання, бо вони всі — реальні, що у людини може бути алергія, а також, що взагалі в нинішніх умовах якось не ставиться питання, чи можна людині вакцинуватись, чи ні, оскільки протипоказання є широкими. Як і зазначила, що в сезон загострюваності хронічних захворювань дивно робити вакцинацію, і лікарі раніше завжди чекали на ремісію.


Однак думки лікарів нині в суспільстві не пропагують, бо те, що відбувається, це не про турботу про населення. Ще світ не знав, аби держава так хотіла потурбуватись про здоров'я людини, що заради цього готова її заморити голодом, а то й вбити.

Звісно, поділи суспільства на своїх і чужих відомі давно. Подібні факти існували в історії та описані в художній літературі. У книзі Джонатана Свіфта «Мандри Гулівера» зображена війна між ліліпутами, котрі ненавиділи один одного лише тому, що одні розбивали варене яйце з гострого кінця, а інші - з тупого. А ще відомо про масові погроми в Російській імперії. І тому не має значення, з приводу чого роздмухують ворожнечу в середині країни і з приводу якої групи. Це можуть бути євреї, синьоокі, люди з рудим волоссям, або жінки, яких палили на вогнищах за чаклунство. Як вказує українська вікіпедія «Пошук «відьом» чи доказів чаклунства часто набував форм моральної паніки, чи масової істерії». А сьогодні у нас не масова істерія?

Те, що відбувається, схоже не лише на цькування, а на підготовку певних осіб йти і вбивати тих, які не такі, як вони. Чому? Бо поставлена мета змусити кожного зробити укол. Навіть коли людина має побічні хронічні хвороби і піклується про своє життя. Останнє взагалі не береться до уваги: пропагандисти та ті, хто повівся на пропаганду, таким людям стверджують: укол вакцини переважає її наслідками. Тобто, ці люди знають, що можуть бути наслідки, і ці наслідки безпосередньо у конкретних людей, у яких є свої родини, а, можливо, маленькі діти чи онуки. І люди, турбуючись про своє життя, реально не хочуть ним ризикувати, щоб на собі перевірити: будуть переваги чи недоліки? Бо коли людину поклали в труну, або вона отримала побічні наслідки, таке вже - не має значення.

І це на тлі повідомлення, що в деяких країнах вже офіційно За серйозні ускладнення після Covid-щеплення заплатять компенсацію (https://rus.lsm.lv/statja/novosti/obschestvo/za-sereznie-oslozhenija-posle-covid-privivki-zaplatjat-kompensaciyu.a428814/). І нормальні люди розуміють: якби ускладнення були поодинокими, ніяких компенсацій уряди б не передбачали. А так, вони змушені це робити.

Тим не менш, пропагандисти роблять вигляд, що вони такого - не розуміють. Але це вже чудово розуміють пересічні українці, як і те, що наголос поставлено саме на цькування незгодних. Дійшло до того, що деякі, як, наприклад, Анна Максименко з Одеси, з Молдаванки.

Люди знають, що вакцина - експериментальна. Що навіть МОЗ офіційно визнав побічні ефекти і що склав список, кому не можна начебто вакцинуватись. І за Конституцією України людина має право відмовитись від експерименту, про що говорять і міжнародні документи, і рекомендації ПАРЕ та Європейського суду з прав людини.

Однак пропагандисти пішли далі. За їхніми меседжами, якщо людина відстоює своє конституційне право на працю та пересування без вакцини і сертифікату, вона — ворог.

Але про що думають такі люди, коли нацьковують одну групу на інших? Про те, що саме вони сьогодні можуть займатись цькуванням, і це так чудово відчувати себе таким, який може принижувати інших? Але, як вчить історія, це лише до того моменту, допоки система не скаже ФАС і не почне заохочувати цькувати тих же осіб, котрих в суспільстві прозвали «соросятами». А ставлення до таких індивідів у суспільства - погане. І тут - лише дай ФАС і теж знайдеться дурень, який вирішить, що саме хтось з цих людей винний у його бідах. Тим паче, що в тій же росії, з якої українська влада тягне увесь негативний досвід, вже є закон про «іноземних агентів». Що заважає для суспільства намалювати ще одних ворогів, під яких потраплять члени всіх громадських організацій?

А якщо є кого звинуватити, завжди знайдеться той, хто готовий вбити винуватого. І буде так само, як з невакцинованими: ти - ворог. Навіщо ж заохочувати ворожнечу і розколювати суспільство? Чи це козир проросійської влади, котра працює і інтересах росії? Бо ніщо так легко не завойовується, як країна, у якій розбрат. Доведено конкістадорами.

Оксана КОТОМКІНА, «Конфлікти і закони»

Фото з відкритих джерел

Якщо ти поділяєш нашу позицію відносно порушеної теми, допоможи нам працювати ефективніше, зроби свій донат на карту Приватбанку: 5363 5420 1557 4263



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.