​Вагнергейт: операцію злили за згодою Зеленського та розпорядженням Єрмака?

Дуже довгий період часу Українці чекали розслідування Bellingcat, щоб дізнатись правду про те, хто ж в офісі президента дав розпорядження про перенесення операції по вагнерівцям, яка готувалась дуже довгий час, однак була провалена.


Лишень розслідування вийшло, українське суспільство було розчарованим: розслідування не несло якоїсь нової інформації, котра розставляла б усі крапки над «і».

І ось, 19 листопада в передачі Шустера генерал-полковник Збройних сил України, екс-глава ГУР Василь Бурба докладно розповідає, як було закладено провал операції і хто ж таки дав наказ про перенесення операції на тиждень.

Зокрема, Василь Бурба зазначив, що його та інших було запрошено на четвертий поверх, де помічниками було повідомлено, що з ними буде розмовляти голова офісу президента. «Нас було троє: я, перший заступник руслан Баранецький та голова офісу. Що відбулося? Відбулася доповідь про зміни в обстановці. Була доповідь щодо наступного етапу. Тобто: планова доповідь, яку ми робили по нашій спільній операції протягом деякого часу. Дуже все просто: нагадую, у зв’язку з тим, що він був допущенний, делегований президентом, я отримав вказівку щодо перенесення фінального етапу. Я не просто отримав вказівку, я отримав відповідь, що це — вказівка президента. Тобто, особа, яка буле перед цим делегована, повідомила, що це — команда президента».

Екс-глава ГУР підтвердив, що письмового наказу не було, однак він наголосив, що ніхто без команди президента не може до нього (президента – ред.) зайти, і що якщо наказали прийти, і виходить людина (голова ОП Єрмак – ред.), котра наголошує, що вона делегована не просто послухати, а саме від нього Бурба отримав вказівку про перенесення операції. «У нас не було письмового наказу. У нас була особа, яка делегована президентом, яка була в матеріалі, чула доповіді, і ми від нього отримали вказівку. Вказівку президента України», - сказав Бурба.

На думку Бурби, операцію неможливо було переносити. Якраз її перенесення - це один із варіантів, чому відбувся її провал.

Бурба під час виступу наголосив, що те, що відбулось, треба було розслідувати. «Ми — рік чекали. Чому я тут? Якби розслідування було проведено, якби була встановлена причина — істина. Або у нас є крот. Чому — або? Цей провал, це — ланцюжок провалів, які відбуваються за останній час. Людей — звільняють, у людей забирають документи прикриття, командирів груп в липні місяці стріляють в Києві. Тобто, це — ланцюг. І мало слідство за рік відповісти: у нас є «крот» чи немає?»

Судячи з усього, можна констатувати, що влада Зеленського боїться офіційного розслідування і саме тому цілий рік Зеленський та Єрмак брехали суспільству. І той факт, що вони спочатку заперечували наявність операції, а тоді сам Зеленський розказав, що телефонував Лукашенко щодо наявності в Білорусі російських найманців, а нині Бурба сказав прямим текстом, хто йому дав розпорядження, можна зробити висновок, що операцію зривали свідомо на найвищому рівні.

Конфлікти і закони

Василь Бурба. Фото з відеоролика на YouTube



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.