​Пропаганда ненависті, або місія, яку обрала роzzія: « за вбивство всього світу»

росія надто велика, різна, без ідентичності, щоб бути мирною країною. Вона постійно відчуває страхи за безпеку. Параноїдальність путіна – це дзеркало росіян, як колективу. Велика імперія, тому вона знову і знову накопичуватиме зброю, щоб нападати на сусідів. Звучить як марення, але для імперії - це захист.


путін думав, що буде чергова «маленька переможна війна», за якою якщо і будуть якісь санкції, то - мінімальні, натомість рейтинг підніметься.

Вони вже подумки ходили по Хрещатику і їли «Київський» торт… але все пішло не за планом. Пропагандистка Марго Симоньян відзвітувала: «Спецоперація» затягнулася, бо російська армія всіх «шкодує».

Пропаганда ненависті до сусідніх країн і промивання 25 років мізків громадянам справно зробили свою роботу. Московія, мабуть, взяла за основу класичний приклад Руанди та «Вільного радіо та телебачення тисячі пагорбів».

У Руанді був тривалий конфлікт народів тутсі та хуту. Хуту становили приблизно 85% населення, тутсі були меншістю. Якоїсь миті в країні запрацювало «Вільне радіо та телебачення тисячі пагорбів».

Це було пропагандистське радіо, яке транслювало музику, шоу і, між іншим, займалося розлюдненням тутсі — їх, наприклад, порівнювали з тарганами і пропонували хуту «рубати високі дерева» — тутсі відрізняються високим зростом. Тобто, ні про яку помірність чи збереження хорошої міни не йшлося. І коли конфлікт досяг апогею в 1994 році, почалася різанина, яка тривала кілька місяців, у якій, за різними даними, було знищено від п'ятисот тисяч до мільйона тутсі. Постфактум з'явилися дані, які показали, що там, де «Вільне радіо та телебачення тисячі пагорбів» ловило краще, відсоток людей, які брали участь у різанині, був вищим.

Люди з розмитими базовими цінностями перетворюються на тварин, як тільки у них з'являється мінімальна влада та безкарність.

24 лютого 2022 р. у більшості московитів піднімалися голови й розправились плечі, їх розпирало від гордості за себе, нарешті сталося те, до чого їх готували так довго, їх особлива місія «ми за вбивство всього світу» та абсолютна впевненість у власній святості…

Кремлівська кліка шляхом пропаганди, фальшивою історією і маніпуляцією вербує молодих людей воювати в Україні.

На початку літа студентам Новосибірського педагогічного університету запропонували вирушити у відрядження на окуповані території України. Про це інформують на сайтах російських ЗМІ.

У студентських чатах університету з'явилася інформація про відрядження у Херсонську та Запорізьку області з серпня по жовтень для забезпечення початку навчального року, організації навчальної та виховної роботи та роботи з дітьми. У відрядження запрошують вчителів з усіх предметів та обіцяють оплату у розмірі семи тисяч рублів на добу.

росія досі уникала масштабної мобілізації.

У травні на російських вулицях з'явилося нове явище: поповнити армію найманців закликають прямо на вулицях російських міст.

Раніше більшість оголошень про вербування були орієнтовані в основному на бідні регіони рф. Наразі в Санкт-Петербурзі на Палацовій площі відкрився мобільний пункт вербування. KUVA: KUVAKAAPPAUS / SOTA, TELEGRAM.

Рекрутингова кампанія розпочалася малими темпами ще у квітні. Тоді в Telegram та інших інтернет-ресурсах поширювалися скріншоти, відео, паперові оголошення та листівки, приклеєні до стовпів на вулицях міст.

Оголошення звернено до різних цільових груп. В одних рекламують добрі зарплати, в інших закликають до захисту країни та патріотизму. Весь патріотизм зводиться до «вбити українця».

Є і такі заклики: «Набридли борги, кредити? Не маєш грошей – заробляй їх легко! Бажаєш змінити життя? Хочеш, щоб тебе поважали та пишалися? – Дзвони». Або «Зроби батьків щасливими!»

Згідно з оголошеннями, контракт укладається на чотири місяці. Обіцяна зарплата становить 220 000 рублів або більше 3000 євро за поточним обмінним курсом на місяць, що є досить солідною щомісячною сумою в рф. А головне, обіцяють «Славу і пошану від держави російської».

Посилання в оголошенні веде на сторінку збройних сил рф, де малюється картина «захисту батьківщини та почесну працю».

Щоб стати найманцем, необхідно мати «волю та ентузіазм до навчання та бажання освоїти необхідні військові навички».

Але ні де не кажуть, що рф пішла війною на мирну Україну, але це і так всім відомо, що значить «спецоперація». І коли полонені російські найманці розповідали «мы ничего не знали…» - відверто брехали.

На наших очах відбувається ще більша деградація цієї нації.

Нема надії на путіна — це, нарешті, усім зрозуміло. Немає надії на російський істеблішмент та російське суспільство. На землі більше немає суб'єкта міжнародного права під назвою рф. Є тільки територія підвищеної небезпеки і цю небезпеку треба ліквідувати.

Від неї, величезної, непередбачуваної та небезпечної, жахаються всі. Жодного відновлення імперії не буде. Буде санітарний кордон та акуратне економічне удушення. Неважко прикинути, що це завдання незрівнянно легше, ніж те, яке вирішував Рейган щодо «Імперії зла».

Манана АБАШИДЗЕ, «Конфлікти і закони»

Фото надане автором



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Ситуация в районах проведения боевых действий остается сложной, но контролируемой. Сегодня немножко притихли наши враги на Слобожанском направлении

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.