Театр правового абсурду від ГПУ продовжується

pidozra kasko1

 
У стінах Генеральної прокуратури вже звикли, що вони можуть робити все, що їм заманеться. Приклад Шокіна, який у Верховній Раді показав підроблене відео про Мосійчука, розв’язало руки тим, хто йде шокінскою стежкою, будучи переконаним, що закон – то дишло, а за його порушення жодний прокурор – не постраждає.


Сергій Лещенко на своїй сторінці у ФБ написав: «У ніч з неділі на понеділок слідчий Генпрокуратури Дмитро Сус чекав біля театру Франка колишнього заступника генпрокурора Віталія Касько. Сус - це не просто слідчий. Це особливо цінний кадр ГПУ, який є одним з керівників департаменту Кононенко-Грановського, створеного за наполяганням Банкової під кураторством Столярчука два місяці тому. Вони обидва - Столярчук і Сус - заслужили особливу довіру від президента після того, як розслідували справу компанії «Нафтогазвидобування», яке колись давно належало Петру Порошенко.

Отже, Сус спробував зачитати підозру Касько по «квартирній справі» - йому інкримінують отримання права на майно шляхом обману та зловживання довірою (ч. 4 ст. 190 КК, ч. 4 ст. 358 КК).

За словами Касько, за ним стежили, адже місце знаходження - офіс ГО «Нова країна» - він нікому не повідомляв, а прокурор і СБУшник чекали його біля машини. Також, за його словами, двері машини облили гидотою, щоб не поїхав. Спробували зачитати підозру. Касько зажадав адвоката, після чого почали підтягуватися депутати і юристи.

Слідчий Сус в 00:00 зробив нову спробу вручити Касько підозру і викликати на допит на понеділок в управління Кононенко-Грановського на вулиці Петлюри. Зачитавши повістку і поклавши текст підозри під лобове скло, Сус спробував поїхати. Але тут його вже заблокували адвокати Касько і депутати, вимагаючи пояснень.

pidozra kasko2

pidozra kasko3

У свою чергу, Касько каже, що 16 лютого відновився в реєстрі адвокатів і по КПК зачитувати підозру йому може тільки заступник генпрокурора.

Виглядає це все як цирк і чергова ганьба верхівки Генпрокуратури. Суспільство не просто просить - вимагає покарання «великої шишки». Але, коли прокуратура Швейцарії завалювала ГПУ запитами на Мартиненко, їх просто ігнорували. Коли слідчі підготували підозру Бойко, її сховали в стіл. Ахметов і Коломойський їздять на Банкову, як додому. А прокуратура влаштовує нічні облави на Касько. Ще одне днище, які ми пробили цієї ночі».

Треба зазначити, що згідно ст. 481 КПК - «письмові ПОВІДОМЛЕННЯ про підозру ЗДІЙСНЮЮТЬСЯ адвокату - Генеральним прокурором України, його заступником, керівником регіональної прокуратури в межах його повноважень».

Це означає, що заступник генерального прокурора повинен був пред'явити підозру особисто і не вночі! Вночі КПК забороняє проводити слідчі і процесуальні дії.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.