Реалії: Україна розглядається лише як місце накопичення власного капіталу

Скандал з колишнім керівником «Укравтодору» Славоміром Новаком, котрого Окружна прокуратура Варшави звинуватила у керівництві організованою злочинною групою, яка отримувала неправомірну вигоду від корупції, не вщухає.

Мало того, що польські правоохоронні органи констатували, що у результаті своєї діяльності Новак з отриманих понад 1,3 млн злотих придбав собі автомобіль Range Rover Velar, та вкладав кошти у витвори мистецтва, наразі стало відомо, що колишній керівник «Укравтодору» мав ще й додаткові схованки: 4 мільйони злотих, 536 400 євро, 470 000 доларів. Гроші були заховані у «двох спеціально підготовлених схованках».

І хоча Спікерка Сейму Польщі Ельжбєта Вітек висловила надію, що справа Новака буде якнайшвидше розслідувана і завершиться справедливим засудженням того, що трапилося, вона також зазначила, що це була оборудка, що тривала дуже довго. «Я думаю, що це повинно якомога швидше завершитися фіналом, судовим фіналом та розв’язанням цього питання. Ми про це говоримо вже давно. Справа триває досить довго, з’являються нові факти, з того, що ми чуємо від ЦАБ, це може бути верхівка айсберга»,– сказала очільниця нижньої палати польського парламенту.
Окрім грошей правоохоронці Польщі виявили у Новака дві квартири, приблизна вартість яких становить приблизно 2 мільйони злотих.І усім цим добром він розжився за період, що перебував в Україні. Хоча ті, хто його запрошував до України не могли не знати, що Польська прокуратура звинувачувала Новака в подачі п'яти фальшивих декларацій про майно, а також в деяких інших корупційних оборудках.
Проте, як вже сьогодні стає зрозумілим, українські представники влади, що розглядають владу суто як місце для власного збагачення, скоріш за все свідомо запросили до України того, хто не проти допомагати красти, тим паче, що в Україні будь-які крадіжки окрім гаманця – безкарні. Видко українські співучасники, та й сам Новак, не вважали польські антикорупційні органи загрозливими.
Чи потягне Новак за собою спільників з України поки – невідомо, проте зрозуміло одне: усіма, хто дотикається до посад чи влади в Україні українська держава сприймається лише як місце накопичення власного капіталу за рахунок українців, які в країні живуть. Тож міф про «чесних» іноземців такий же пустий, як і те, що владу турбують проблеми українців.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Ситуация на фронте за истекшие 2 дня остается более-менее стабильна. Есть критические моменты на отдельных направлениях

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.