У Європарламенті закликають ЄС до введення персональних санкцій проти влади Януковича

rebecca tisk

 
Співголова фракції «зелених» Європейського вільного альянсу Ребекка Хармс закликала до негайної реакції Євросоюзу на поточні події в Україні та введення персональних санкцій проти українського керівництва. Про це вона сказала в інтерв’ю «Тиждень.ua».


«Рішення щодо відмови в реєстрації кандидатами осіб, що засуджені судом, на жаль, є логічним. Справжня, глибинна проблема полягає в тому, що суди видаються політично мотивованими. Стратегія президента Януковича та уряду Азарова щодо боротьби з політичними опонентами шляхом їх арештів та присудження довгих термінів ув’язнення головним опозиційним політикам є вкрай проблемною та свідчить про зловживання юридичними процедурами задля подальшого послаблення політичної опозиції», - упевнена депутат Європарламенту. Р.Хармс наголосила, що у разі, якщо так триватиме й надалі, «я навряд чи сприйму майбутні парламентські вибори як вільні та демократичні».

«Нові звинувачення на адресу Юлії Тимошенко, жорстокість до вкрай тяжко хворого Юрія Луценка і реакція української Генпрокуратури на рішення Європейського суду з прав людини повинні мати наслідки», - упевнена співголова фракції «зелених» Європарламенту.

Європейський політик обурена ставленням української влади до політв’язнів. «Ставлення до Юлії Тимошенко та інших опозиційних лідерів затьмарює все інше. Попри те, що Юлії Тимошенко останнім часом дозволили провести кілька зустрічей, зокрема і з послом Євросоюзу, медичний стан Юрія Луценка викликає більше побоювань, ніж будь-коли», - наголосила вона.

За словами Ребекки Хармс, Євросоюз та Світова організація торгівлі повинні посилити тиск і заморозити міжнародні угоди з Україною, які зараз обговорюються. Ми також повинні розглянути питання про подальші можливі санкції, зокрема відмову у візі тим, хто намагається підірвати демократичний розвиток України задля власної політичної вигоди, повідомляє "Народна самооборона".



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.