До фальсифікаторів виборів повинні бути застосовані міжнародні санкції - Кличко

klichko falsifikatsii

 
Партія «УДАР» звертається до європейських колег із проханням застосувати персональні санкції як до організаторів, так і до безпосередніх виконавців фальсифікацій на парламентських виборах в Україні. Про це сьогодні у Берліні на зустрічі з міністром закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле заявив лідер партії «УДАР» Віталій Кличко, повідомляє прес-служба партії.


«Українські виборці показали свою громадянську позицію і не тільки підтримали опозиційні сили, а й виступили із протестом проти спроб фальсифікації виборів. Однак влада не зробила з цього адекватних висновків», – зазначив Кличко.

«Ця кампанія була як ніколи брудною, з використанням адміністративного ресурсу та бюджетних коштів для підтримки кандидатів від влади. А на етапі підрахунку голосів влада вдалася до численних порушень і цинічних фальсифікацій, які спотворили результат волевиявлення громадян, – підкреслив лідер «УДАРу». Тому партія вимагає від української влади визнання перемоги опозиційних кандидатів у 13 округах, порушити кримінальні справи за фактами фальсифікації виборчих документів у низці округів проти голів та членів виборчих комісій і суддів, причетних до фальсифікацій.

Міністр закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле зазначив, що в Європі стурбовані тими процесами, які відбуваються в Україні, бо зацікавлені в політичній і економічній стабільності України, як однієї з найбільших країн в Європі і держави на кордонах з Євросоюзом. Сьогодні і Німеччина і Європейський Союз, за словами міністра, вболівають за те, щоб Україна рухалася демократичним шляхом розвитку.

«Ми вдячні європейським колегам за увагу і підтримку демократичного світу. Але розуміємо і те, що українці, перш за все, мають самі докласти зусиль для виходу з нинішньої політичної кризи та повернути свою країну на шлях демократичного розвитку, припинити її подальше сповзання в болото авторитаризму», – підкреслив Кличко.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.