ЄС обговорює питання про зарахування ДНР і ЛНР до терористичних організацій

federika mogerini

 
Верховний представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні відповіла на питання депутатів Європарламенту про намір включити самопроголошені Донецьку і Луганську народні республіки в список терористичних організацій. За словами Могеріні, країни ЄС обговорили це питання, але не прийняли рішення, повідомило агентству новин BNS бюро депутата європарламенту Урмаса Паета.


Могеріні сказала депутатам, що слід звернути більше уваги на потенційне включення озброєних бійців зі Східної України до списку терористичних організацій. «Рішення Ради Європи внести озброєний підрозділ в список терористичних угруповань має бути прийняте одноголосно. В результаті такого рішення майно підрозділів в ЄС буде заморожено. Також буде заборонено надання йому коштів в ЄС», - зазначила Могеріні.

Вона додала, що у зв'язку з обмежуючими заходами щодо загрозливих територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України дій рада 25 липня 2014 року вирішила заморозити майно ДНР і ЛНР в ЄС і заборонити надання їм майна в ЄС.

За словами Паета, який брав участь у подачі запиту, ДНР і ЛНР слід включити в список терористичних організацій, оскільки в такому разі їх назвали б їх справжнім ім'ям. «Ці організації використовують агресію для дій, спрямованих проти суверенітету і цілісності України, в результаті їх дій загинули тисячі осіб», - підкреслив Пает.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.