Подільники яунковича ненадовго зникли з сайту Інтерполу

rozshuk interpol

 
Суд Європейського союзу 28 січня 2016 року оголосить рішення у справах, пов'язаних з оскарженням санкцій ЄС з боку колишніх українських чиновників з команди екс-президента віктора януковича, передає прес-служба відомства.


Так, суд оголосить рішення у справах T-434/14 Сергій Арбузов проти Ради ЄС, T-341/14 Сергій Клюєв проти Ради ЄС, T-486/14 Едуард Ставицький проти Ради ЄС і в об'єднаній справі Т-331/14 & Т -332/14 Микола Азаров & Олексій Азаров проти Ради ЄС.

Проте, як стало відомого, українські чиновники, оголошені в міжнародний розшук, зникли з бази Інтерполу. Як пояснили сьогодні представники Генпрокуратури, чиновники режиму януковича залишаються в базі Інтерполу, інформація про них на сайті організації заблокована.

«У людини, що знаходиться в міжнародному розшуку, є право опротестувати його, якщо він вважає, що переслідується з політичних причин. Колишні чиновники режиму януковича скористалися цим правом», - сказав прокурор Владислав Куценко в ефірі телеканалу «112».

Інтерпол прийняв скарги про політичне переслідування від колишніх українських посадовців. За правилами Інтерполу, після надходження скарги картка розшукуваної особи блокується. Скаргу розглянуть, а потім інформацію або відновлять, або знімуть.

«Генпрокуратура готова надати Інтерполу всю необхідну інформацію, яка підтверджує, що ці особи розшукуються нами не з політичних мотивів», - сказав Куценко.

Всього в розшуку Інтерполу 18 осіб з оточення екс-президента віктора януковича. Серед них сам янукович, його старший син, екс-прем'єр Микола Азаров, екс-голова Нацбанку Сергій Арбузов, екс-міністр Едуард Ставицький, колишні народні депутати Юрій Іванющенко, Андрій Клюєв. Хто з них подав скарги, поки в Генпрокуратурі не з'ясували.

Як відомо, про зникнення імен діячів режиму Януковича з сайту Інтерполу повідомив Віталій Шабунін з Центру протидії корупції. Він зауважив, що пропали фотографії Азарова, Іванющенко, а також бізнесмена Сергія Курченко, екс-міністрів Раїси Богатирьової та Юрія Колобова, пише gazeta.ua.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.