​На польсько-українському кордоні безвізом скористалося 118 тисяч осіб

За рік з початку введення безвізового режиму до країн Європейського Союзу прослідувало майже 20,3 мільйона українців, з яких 4,8 мільйона осіб за біометричними паспортами та понад 555 тисяч громадян України скористалися всіма перевагами безвізового режиму, - повідомляє Польське радіо з посиланням на сайт Державної прикордонної служби України.

У перші місяці дії безвізу прикордонники оформляли в середньому до 90 тисяч українців за місяць. У листопаді минулого року цей показник становив вже 32,5 тисячі осіб. З настанням літа, тобто періоду активних відпусток та мандрівок, очікуєтеся знову збільшення пасажиропотоку.

Найбільше українців обирають авіаційні шляхи для подорожей, найменше – морем. Своєрідним «вікном до Європи» для України залишається Польща. Саме через неї до країн ЄС потрапляє найбільша кількість українців. На польсько-українському кордоні безвізом скористалося 118 тисяч осіб (22%). Найменший потік мандрівників з України до країн ЄС через словацький кордон – 37 тисяч людей (7%).

Зазначається, що черги у пунктах пропуску мають періодичний характер і пов’язані зі святами, періодом відпусток, масовими міжнародними заходами, а також сезонними роботами за кордоном та малим прикордонним рухом. Крім того, останнім часом на кордоні з ЄС черги утворюються з вини власників авто на «євробляхах» і так-званих пересічників, які упродовж доби можуть по декілька разів перетинати кордон. У взаємодії з європейськими колегами Держприкордонслужба намагається оперативно реагувати на такі ситуації.

Фото creativecommons.org



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.