​У Сагрині відбулися урочистості в роковини трагічних подій періоду Другої світової війни

10 березня 1944 року підрозділи Армії Крайової вдарили в Сагринь, що в Люблінському воєводстві, і спалили село, яке населяли в основному українці. Від рук відділів Армії Крайової та Батальйонів хлопських загинуло, за різними даними, від 200 до 800 осіб, включаючи жінок та дітей.


Участь у пам’ятних заходах взяв президент України Петро Порошенко та представники української громади в Польщі, повідомляє Польське радіо.

Під час своєї промови президент України закликав до історичного примирення Польщі та України, бо, як наголосив, не можна дозволити політизувати історію. Президент Петро Порошенко підкреслив, що Україна готова до діалогу.

За словами президента Порошенка, трагічні події, що відбувалися між українцями та поляками в період Другої світової війни, вимагають дуже ретельних історичних досліджень.

Глава України відкрив Меморіал пам’яті українців, які загинули від рук польських «селянських батальйонів» та підрозділів Армії Крайової у 1944 році. Відбулося богослужіння за загиблими українцями, а також зустріч президента Порошенка з представниками української громади Польщі.

Петро Порошенко відвідав також Волинську область з метою участі у заходах із вшанування пам’яті жертв польсько-українського конфлікту 1943-1944 років.

Фото РАР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.