​У кінотеатрах 26 міст України можна буде подивитися польсько-британський історичний фільм «Дивізіон надії»

Українські глядачі побачать найновіший фільм про польських пілотів-героїв, які воювали за Англію під час Другої світової війни. Фільм «Дивізіон 303» вийшов у широкий український кінопрокат. Урочистий допрем’єрний показ історичної воєнної драми польсько-британського виробництва відбувся в українській столиці, повідомляє Польське радіо.


На урочистому показі в кінотеатрі «Київ» були присутні, серед інших, творці фільму та актори. Продюсер та сценарист «Дивізіону 303» Яцек Самойлович сказав, що ця стрічка популяризує польську історію. За його словами, це фільм про героїзм та втілення у життя гасла «Бог, Честь і Батьківщина», а тому він потрібний духовно як полякам, так й українцям.

Поширення та популяризацію фільму в Україні організував Польський інститут у Києві. У результаті, як зазначив директор Інституту Бартош Мусялович, польський кінопродукт з’явився у широкому кінопрокаті у безпрецедентному масштабі. Він додав, що кінострічку покажуть у кінотеатрах 26 міст України. У самому Києві історичний фільм можна буде подивитися у десяти кінотеатрах.

В Україні фільм показують під назвою «Дивізіон надії». У найближчі дні урочисті покази відбудуться також у Харкові та Одесі.


Польсько-британську стрічку створено на основі сюжету бестселлера журналіста Аркадія Фідлера, в якому представлено героїчний шлях польських льотчиків у лавах Королівських повітряних сил Великої Британії (RAF), яких спочатку недооцінювали та над котрими посміювалися і які в результаті стали легендою. У фільмі представлені не лише ефектні повітряні акції, під час битви за Англію, у ньому також оповідають про приватне життя повітряних асів: кого вони кохали, кого втратили та за ким сумували.

Фото Wikimedia Commons



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.