​«GPC»: Ракети на теренах, окупованих росією, націлені на Україну

На шпальтах п’ятничного номеру «Gazeta Polska Codziennie» публікована стаття Конрада Висоцького «Ракети націлені на Україну». На теренах, окупованих росією, відбулися військові навчання з використанням ракетних систем Іскандер-М, - повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін. Своєю чергою, президент Петро Порошенко анонсував збільшення українського ракетного потенціалу, повідомляє Польське радіо.


Павло Клімкін написав, що вважає «рішення США щодо виходу з Договору між СРСР та США про ліквідацію їх ракет середньої дальності та меншої дальності (ДРСМД) абсолютно виправданим, обґрунтованим та таким, що відповідає сьогоднішньому стану безпекової ситуації як на європейському континенті, так і загалом у світі».

Тимчасом президент Петро Порошенко, виступаючи на засіданні РНБО України, визнав, що його держава має віднині повне право на розвиток власного ракетного потенціалу, що стане стратегічним фактором стримування російського агресора і дасть українським військам нові можливості ураження ворога на великій відстані.

Цілком можливо, читаємо в польській газеті, що у створенні нових ракетних систем Києву допоможуть Сполучені Штати. Під час свого найновішого виступу перед американською сенатською комісією збройних сил головнокомандувач сил НАТО в Європі генерал Кертіс Скапаротті заявив, що необхідно продовжувати озброювання України, аби вона могла захищати свій суверенітет і територіальну цілісність, а також стримувати росію від подальшої агресії. «росія є головною загрозою стабільності євроатлантичної сфери безпеки», - наголосив він.

Російський «Іскандер-М». Фото Wikimedia Commons



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.