​У Сеймі Польщі зустрілися українські та польські парламентарі

Ситуація в Україні перед президентськими та парламентськими виборами і регіональна співпраця у сферах безпеки, оборони, інфраструктури, а також допомога на розвиток були головними темами зустрічі українських і польських парламентаріїв, що відбулася у вівторок, 26 березня, у Варшаві, повідомляє Польське радіо.


За повідомленням Інформаційного центру Сейму Польщі, головувала на зустрічі делегацій Верховної Ради України та польських парламентаріїв з Польсько-української парламентської групи віце-спікер Сейму Беата Мазурек. Раніше з українськими політиками перемовини провів також віце-спікер Сейму Ришард Терлецький.

«Віце-спікер Мазурек запевнила українських політиків, що підтримка їхньої країни є польським державним інтересом», - наголошено у повідомленні Інформаційного центру Сейму. Повідомляється, що парламентарії розмовляли також про будівництво газопроводу Nord Stream 2.

«Сторони незмінно наголосили на негативному ставленні до цієї російської інвестиції», - говориться у повідомленні.

Серед обговорюваних питань була також дорожня інфраструктура. «Польські політики наголосили на значенні програми побудови міжнародного шляху Via Carpatia, що створюють вздовж східного кордону Польщі. Парламентарії розмовляли теж про безпечну реалізацію автострад S17, S19, S19», - повідомили в Інформаційному центрі Сейму.

Українські парламентарії перебувають у Польщі з дводенним візитом. Під час нього вони зустрілися з віце-міністром закордонних справ Марціном Пшидачем, віце-міністром національної оборони Томашем Шатковським та віце-міністром національної освіти Маженою Махалек.

Українську сторону, на чолі з Оксаною Юринець та Миколою Княжицьким (співголовами Парламентської групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Польща), представляли також Юрій Мірошниченко і посол України в Польщі Андрій Дещиця з дипломатами.

Нагадаємо, нещодавно у Києві відбулася 11-а сесія Парламентської асамблеї Польща-Україна.

Фото polradio.pl



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.