​У системі соціального страхування Польщі зареєстровано майже півмільйона українців

Щораз більше іноземців, які працюють у Польщі, зареєстрованих у системі соціального страхування. Останні дані Закладу соціального страхування вказують, що внески сплачуються за понад 665 тисяч громадян інших країн – повідомив речник цієї установи Войцєх Андрусєвич: «Наприкінці вересня в системі соціального страхування було зареєстрованих 665,6 іноземців, з яких майже 500 тисяч – це громадяни України. Наступні місця, в межах 40 тисяч осіб, займають громадяни Білорусі, та 10 тисяч – грузини», - повідомляє Польське радіо.


Наступні місця займають громадяни Молдови та росії. Загалом від кінця червня до кінця вересня в системі соціального страхування прибуло 20 тисяч іноземців, а від початку року до кінця вересня – понад 100 тисяч.

У Польщі є також працівники з дуже віддалених країн. Наприклад, у Поморському воєводстві застраховані представники 129 держав, зокрема Уругваю, Лаосу, Шрі-Ланки, а навіть один громадянин Ватикану.

Більшість застрахованих є штатними працівниками, вони зайняті на будівельних майданчиках або в сфері торгівлі. Меншим є число тих, хто працює на основі цивільно-правового контракту або сам відкриває економічну діяльність.

Як додав речник Закладу соціального страхування Войцєх Андрусєвич, зростає свідомість працівників з-за кордону щодо необхідності застрахуватися. Це – гарантія, що в разі нещасного випадку, нездатності працювати, а також материнства вони не будуть позбавлені допомоги.

У групі іноземців, які сплачують у Польщі соціальне страхування, народжується щораз більше дітей. Вони отримують від 200 до 300 мільйонів злотих, зокрема, у формі соціальної допомоги, проте в системі страхування більше надходжень – на понад 100 мільйонів злотих.

Войцєх Андрусєвич додав, що кожен, хто легально проживає і працює в Польщі, набуває права на всі види соціальної допомоги, пов’язаної з проживанням тут, зокрема «Родина 500 плюс» та допомоги на шкільне обладнання.

Фото polskieradio.pl



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.