​Другий день триває візит президента Анджея Дуди в Україні

Сьогодні, 12 жовтня – другий день візиту польської президентської пари в Україні. Президент Анджей Дуда розмовлятиме із представниками влади України. За словами керівника кабінету президента Кшиштофа Щерського, це буде нагода для обговорення найбільш важливих, поточних польсько-українських справ: «Буде обговорено питання двосторонньої співпраці, економічні відносини, питання зближення України з ЄС, безпеку в регіоні, також буде порушено тематику пам’яті та вшанування», - повідомляє Польське радіо.


Президенти Польщі та України - Анджей Дуда та Володимир Зеленський підпишуть спільну декларацію, яка комплексно описує стратегію та цілі спільної політики в галузі, серед іншого, історії, економіки та безпеки. Також заплановано розмови Анджея Дуди з прем’єром Денисом Шмигалем та головою Верховної Ради Дмитром Разумковим. У польській делегації присутній також голова польського ІПН Ярослав Шарек, який буде спілкуватися із представниками українського ІНП.

«Буде підписано також договір Польської нафтогазової компанії PGNiG з українською стороною», - додав Кшиштоф Щерський. Як він зазначив, це відкриє дорогу PGNiG до участі у приватизації енергетичного і газового сектора в Україні.

На сьогодні також заплановано церемонію відкриття пам’ятника Анні Валентинович перед польським посольством у Києві. «Анна Валентинович – легенда «Солідарності», народилася в Україні, загинула у Смоленську, їдучи на вшанування жертв Катині. Ми хочемо зацікавити наших сусідів тим, що вони мають польську героїню, що народилася у цій країні», - сказав Кшиштоф Щерський.

Візит президента Дуди в Україні завершиться у вівторок. В Одесі президенти двох країн відкриють Польсько-український бізнес-форум. Серед іншого, заплановано підписання декларації про співпрацю між ґданським та одеським портами.

Президентське подружжя під час покладання квітів на польському цвинтарі у Биківні. Фото РАР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.