​Президент Польщі сказав про потребу міжнародної ізоляції росії

За словами президента Польщі Анджея Дуди, немає жодних сумнівів, що агресором в Україні є росія і вона повинна бути міжнародно ізольована. В інтерв’ю латвійському телебаченню LSM польський очільник наголосив: якщо в африканських країнах настане голод через відсутність постачання зерна з України, то винною буде росія, бо саме росія напала на Україну, повідомляє Польське радіо.


Анджей Дуда також додав, що, на його думку, європейські політики не повинні розмовляти з російським президентом, і міжнародне співтовариство повинно ізолювати росію, поки вона «не почне просити про мир».

«Це стратегічна помилка. Не варто телефонувати владімірові путіну, щоб з ним порозмовляти, легітимізувати його режим і те, що він робить в Україні; путін – бандит, і якщо він хоче мати будь-які відносини, повинен про це просити», – підкреслив польський очільник. Як він додав, йдеться не про те, щоб з путіном зовсім не розмовляти, а про те, щоб він був стороною, яка просить».

«росія веде війну проти України, але насправді вона воює проти світу, і усвідомлює це», – наголосив президент. Він зазначив, що «наша частина Європи, ця, яка пам’ятає, що означає бути в російській сфері впливу», побоюється політики, спрямованої на ведення бізнесу з росією, і не погоджується на неї. За словами польського очільника, якщо світ дозволить на те, що зараз робить росія, то ця агресія не закінчиться.

«НАТО – це оборонний альянс, і ніколи не проявляв агресії до росії. Це росія поводиться агресивно стосовно НАТО. Натівські літаки ніколи не порушували повітряного простору росії. Це російські літаки останніми роками постійно порушували повітряний простір країн Балтії та інших країн НАТО, російський флот агресивно поводився в різних місцях у морях, це російські служби вбивали людей у Лондоні. Не НАТО, не Захід був агресивним стосовно росії – це росія агресивна, і росія є нападником», – сказав Анджей Дуда в ефірі латвійського телебачення.

Президент Польщі побував у Латвії з дводенним візитом у зв’язку із самітом Тримор’я, що відбувався в Ризі.

Анджей Дуда. Фото РАР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.