​Орбан вже у другому листі до голови Європейської ради вимагає зняти рішення про початок переговорів щодо членства з Україною

Європейські лідери намагаються переконати прем'єр-міністра Угорщини не блокувати рішення про початок переговорів про членство з Україною. У Парижі президент Франції Еммануель Макрон зустрінеться з Віктором Орбаном.


Минулого тижня президент Європейської ради Шарль Мішель прилетів до Будапешта, щоб переконати прем'єр-міністра Угорщини змінити свою позицію. Цей візит не призвів до прориву. Через кілька днів Віктор Орбан надіслав голові Ради другий лист, у якому вимагав зняти з порядку денного саміту рішення про початок переговорів про членство з Україною. Він написав, що Україна не готова, що спочатку потрібна стратегічна дискусія з цього питання, і застеріг від провалу саміту, повідомляє Польське радіо.

У Брюсселі зростає побоювання, що Віктор Орбан не відступить і Комісії буде недостатньо розблокувати частину заморожених коштів для Угорщини. Проросійський прем'єр-міністр Угорщини просто не хоче зближення України з ЄС. Водночас він також вимагає ініціювання переговорів про членство з Боснією і Герцеговиною. У цьому його підтримують переважно австрійці, і надання статусу кандидата Грузії, влада якої, як і влада в Будапешті, підтримує росію.

Тим часом, в офісі президента України повідомили, що намагаються організувати зустріч Зеленського із Орбаном. Будапешт начебто відкритий для таких зустрічей, але лише за умови позитивного результату розмов.

Фото consilium.europa.eu



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью враг продолжил атаковать нашу страну беспилотниками. В результате воздушного боя были сбиты все выпущенные вражеские «шахеды»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.