​Німеччина продовжить підтримку України - надаватиметься як фінансова, так і військова допомога

Канцлер Німеччини Олаф Шольц у суботу, 9 грудня, на федеральній конференції своєї партії СДПН у Берліні запевнив, що Німеччина продовжує підтримувати Україну, яка дає відсіч російському вторгненню. «Ми продовжуємо підтримувати Україну в її оборонній війні», - сказав очільник уряду. Його слова бурхливими оплесками зустріли близько 600 делегатів, повідомляє Польське радіо, посилаючись на портал Tagesschau.

Як заявив Шольц, Україні надається як фінансова, так і військова допомога, навіть якщо для Німеччини це серйозний фінансовий виклик і, можливо, потрібно буде зробити навіть більше. Федеральний уряд має переконатися, що ця допомога залишається можливою, додав канцлер.

Через бюджетну кризу в Німеччині виникають питання щодо подальшої підтримки України. Німеччина планує виділити на допомогу цій країні вісім мільярдів євро.

Лідери урядової коаліції — канцлер Шольц (СДПН), міністр економіки Роберт Хабек (Зелені) і міністр фінансів Крістіан Лінднер (ВДП) — поки не змогли домовитися про компроміс щодо ліквідації багатомільярдного дефіциту бюджету.

Федеральний конституційний суд у Карлсруе 15 листопада постановив, що перерахування 60 мільярдів євро, здійснене урядом у бюджеті на 2021 рік, є неконституційним. Сума, спочатку схвалена як позика для боротьби з наслідками Covid-19, пізніше мала бути використана для захисту клімату та модернізації економіки.

Фото РАР/ERA



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Ночь была очень неспокойная, 18 ударных дронов типа «шахед» применила рашистская федерация против нашей страны этой ночью

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.