​ЄС узгодив надання 5 мільярдів євро допомоги для ЗСУ через Фонд допомоги Україні

Рада міністрів закордонних справ ЄС вирішила збільшити підтримку Збройних сил України на 5 мільярдів євро. Кошти буде надано через Фонд допомоги Україні, повідомили в ЄС.


«ЄС виконує свої зобов'язання, - заявив високий представник ЄС із зовнішньополітичних питань Жозеп Боррель, коментуючи рішення. - Фонд допомоги Україні перетворює наші слова на дії. З цим фондом ми продовжимо підтримувати здатність України захищатись від російської загарбницької війни всім, що необхідно, і так довго, як потрібно», - цитує Голос Америки.

Фонд дозволить ЄС продовжувати підтримку ЗСУ шляхом надання летальної та нелетальної військової підтримки та навчанням, йдеться в повідомленні. Відповідні закупівлі будуть здійснюватися у підрядників ЄС та Норвегії.

Окремо про закупівлю боєприпасів для України повідомляє Чехія. Вона вже до кінця 2024 року планує поставити в Україну 800 тисяч припасів.

12 березня США оголосили новий пакет військової допомоги для України на суму 300 млн доларів. До пакету увійшли ракети для Stinger, додаткові боєприпаси для HIMARS, 155-міліметрові артилерійські снаряди, включаючи касетні снаряди, 105-міліметрові артилерійські снаряди, протитанкові системи AT-4, додаткові набої для стрілецької зброї, підривні боєприпаси, запчастини та інше обладнання. Озброєння нададуть зі складів Сполучених Штатів. У Пентагоні очікують, що воно надійде до Збройних сил України в найкоротші терміни.

Рішення надходить на тлі повідомлень, що в України закінчуються боєприпаси на Донбасі. Такими оцінками, зокрема, поділився радник Білого дому з питань комунікацій у сфері нацбезпеки Джон Кірбі в інтерв'ю АВС News 17 березня.

«У них закінчуються боєприпаси на Донбасі і вони зараз відходять на другу та третю лінії оборони, - заявив посадовець Білого дому. - Росіяни продовжують намагатись тиснути в західному напрямку. Їм (українцям - ред.) потрібна підтримка і вона потрібна зараз».

Жозеп Боррель. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.