Пленарні засідання Верховної Ради 3 липня 2012 року, які опозиція назвала «бандитським сходняком»

vr12 03 2012

 
У вівторок, 3 липня, відбулися пленарні засідання десятої сесії Верховної Ради шостого скликання. Голова Верховної Ради В.Литвин на початку ранкового засідання поінформував про підсумки роботи Верховної Ради на пленарних засіданнях 19-22 червня. 


Фракції "БЮТ-Батьківщина" і "Наша Україна-Народна Самооборона" вимагали оголосити перерву або надати можливість для заяви.

У заяві, яку зачитав керівник фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Кожем'якін, зазначалося: "Закінчилося Євро-2012 - свято змагання найсильніших футбольних команд Європи. Воно подарувало натхнення всім вболівальникам. Однак, протягом всього чемпіонату ніхто ні на мить не забував, що в нашій країні відбувається беззаконня проти лідера мільйонів українців Юлії Тимошенко. Якщо порівняти спорт з політикою, а вибори до Верховної Ради з фінальним матчем, команда об'єднаної опозиції - впевнений претендент на перемогу, але вимушений виходити на поле без свого головного тренера. А наші опоненти, так звана команда професіоналів, кинувши за грати національного лідера, таким чином сподівається виграти цей відповідальний і доленосний для всієї країни матч.

Партія регіонів не вміє грати за правилами "файр-плей", вони бояться Юлії Тимошенко і знають, що без заборонених прийомів їм ніколи не здобути перемогу.

Вибори не можуть бути чесними, якщо лідер команди, якого підтримала половина населення України на президентських виборах, незаконно сидить у в'язниці".

А.Кожем'якін також заявив: "Які б лялькові вистави перед представниками Євросоюзу не влаштовувала влада про справедливий суд над Тимошенко, для всіх зрозуміло, що це лише театр. Відкладання розгляду сфальсифікованої справи по ЄЕСУ відбувалося лише через те, що в Україні проходило Євро-2012.

Те ж саме відбувається і при розгляді касаційної скарги Юлії Тимошенко. Вищий спеціалізований суд без будь-яких правових підстав, більше того, всупереч закону переносить судове засідання. Юлія Володимирівна звернулась до суду з заявою розглядати скаргу без її участі, це не врахували. Задовольнили будь-які клопотання прокурорів, навіть якщо вони незаконні.

Парламентська більшість може робити будь що в цій залі, не давати можливості опозиції приймати актуальні закони, блокувати створення тимчасових слідчих комісій, для того щоб громадськість не дізнавалась правду. Ви цинічно топчетесь по святинях, по українській мові, але знайте і пам'ятайте, українська команда під назвою: "За Батьківщину!" обов'язково переможе на цій боротьбі і переможе на чолі з Тимошенко".

З оголошеннями, заявами, пропозиціями виступили уповноважені представники депутатських фракцій і груп.

Верховна Рада 298-ма голосами достроково припинила повноваження народного депутата Віктора Матчука згідно з поданою ним особистою заявою.

Головуючий оголосив про вихід народних депутатів С.Василенка і С.Харовського з фракції "Наша Україна-Народна Самооборона" та про їх входження до складу фракції Партії регіонів.

Заяву фракції Народної партії і групи "Реформи заради майбутнього" зачитав народний депутат Олег Зарубінський. У заяві йшлося про те, що "Євро-2012 приніс відчуття гордості і самоповаги тим, хто вірив в Україну і щиро бажав Україні добра. І викликав розпач у стані іноземних спадкових україноненависників, що виливали потоки бруду на нашу країну і наш народ і все робили, щоб зашкодити проведенню Євро в Україні. А ще він навів смуток на деяких місцевих псевдо-патріотів, хто передрікав і накаркував всілякі лиха і нещастя напередодні і під час Чемпіонату, а заодно вимолював всілякі санкції і бойкот України, і хто, стоячи навшпиньках, жадібно і з радістю ковтають кожну облуду виголошену на адресу України їхніми покровителями і спонсорами з-за кордону.

Зазнала краху зрежисована, антиукраїнська інформаційна кампанія брудних закордонних писак, натхненних деякими своїми лицемірними політиками, які називали Україну "країною повій", а наших громадян - "расистами". Україна - не країна повій, а країна красунь. А ще ми більше європейці, ніж багато хто з них".

У заяві також йшлося про те, що "Україна одна з наймолодших країн, що здобула незалежність у новітній час, і в нас чимало проблем, але це країна з талановитими, працелюбними і красивими людьми. І коли хтось там буде перезрівати, закисати і покриватися павутинням у своєму ситому чванстві, Україна буде розквітати і йти вперед, бо в нас молода, гаряча і свіжа кров".

Народні депутати включили до порядку денного десятої сесії низку проектів законів і постанов.

Головуючий оголосив про входження народного депутата П.Богдана до складу фракції "БЮТ-Батьківщина".

Перший заступник Голови Верховної Ради України Адам Мартинюк оголосив закритим ранкове засідання.

На початку вечірнього засідання керівник фракції Партії регіонів Олександр Єфремов повідомив, що фракції Партії регіонів, КПУ і Народної партії вносять пропозицію розглянути законопроект про засади державної мовної політики (реєстр. №9073).

Народні депутати з фракцій більшості 241-им голосом підтримали цю пропозицію.

Представники опозиційних фракцій на знак протесту оточили президію і перешкоджали головуючому далі вести засідання.

Народні депутати з фракції Партії регіонів зайняли президію і не давали можливості представникам з опозиційних фракцій перешкоджати проведенню пленарного засідання.

Головуючий поставив на голосування пропозицію про прийняття законопроекту в цілому у редакції першого читання.

Народні депутати 248-ма голосами прийняли законопроект про засади державної мовної політики (реєстр. №9073) в цілому як закон.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Адам Мартинюк закрив вечірнє засідання.

Наступне пленарне засідання десятої сесії відбудеться у середу, 4 липня, повідомляє Інформаційне управління ВР України.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.