Кличко: Рибак відмовився сприяти у виклику Президента до парламенту, але ми не відступимося від своїх вимог

klichko ribak

 
У того, що відбувається сьогодні в країні, один замовник і диригент – Віктор Янукович. Ми вимагаємо його відповіді за це, - заявив лідер «УДАРу» журналістам у Верховній Раді.


«Спікер Рибак відмовився підтримати нашу ініціативу і викликати Президента до парламенту. Влада не налаштована на діалог з опозицією і суспільством та уникає відповідальності за те, що відбувається в країні, - підкреслив Віталій Кличко. - За три роки Янукович і його уряд довели повну неспроможність ефективно працювати. Правоохоронні органи і суди захищають не закон, а владу. Україна перетворюється на заповідник тиранії у центрі Європи.

Щоб зупинити це, ми бачимо один шлях – позбавити режим Януковича засобів тиску на суспільство і виправити наслідки його правління, - зазначив лідер «УДАРу».  -Тому ми вимагаємо:

Перше. Припинити знущання з мільйонів українців. Скасувати так звану пенсійну реформу. Запровадити справедливу пенсійну систему, на основі єдиного принципу нарахування пенсій для всіх громадян.

Друге. Зруйнувати машину для репресій і приниження людей. Для цього призначити керівниками Генеральної прокуратури, Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України представників опозиції.

Третє. Ліквідувати наслідки так званої судової реформи, що зробила суддів залежними від Президента.

Як перший крок до цього – звільнити з посад усіх суддів Вищого адміністративного суду України і повністю змінити його склад, а також призначити нових суддів Конституційного Суду України.

Гарантувати незалежність суддів від виконавчої влади.

Четверте. Припинити політичні репресії, звільнити політв’язнів і поновити їх у громадських правах. Зокрема, звільнити Юлію Тимошенко та Юрія Луценка, відмовитись від їх подальшого безглуздого переслідування.

Терміново забезпечити перегляд справи про позбавлення мандату Сергія Власенка Верховним Судом України.

П’яте. Притягнути до відповідальності уряд Азарова за результати діяльності, які призводять до економічного занепаду і погіршення життя людей. Уряд повинен обов'язково відзвітувати передпарламентом.

Виконання усіх цих вимог залежить від волі Президента Януковича та контрольованої ним депутатської більшості в парламенті. Тому ми вимагаємо зустрічі з Президентом Януковичем у присутності засобів масової інформації для обговорення шляхів виконання цих вимог»,- підкреслив Віталій Кличко, повідомляє прес-служба політичної партії «УДАР Віталія Кличка».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.